Batman i Messenger stjæler halvdelen af CPU-kraften

Normalt forbinder man ikke Batman med tyveri, men traileren for den nye Batman-film Dark Knight slipper afsted med at stjæle halvdelen af din computerkraft, når den afvikles i Messenger.

Microsofts Messenger har fået fint besøg af ingen ringere end selveste Batman. I det lille reklamevindue nederst i Messenger kan man følge traileren til Batman-filmen "Dark Knight", der har premiere den 23. juli.

Men nok er filmen lille i Messengers vindue, men ser man på, hvor mange kræfter, traileren trækker ud af computeren, er billedet noget helt andet.

Op til 50 procent af computerkraften går til afvikling af den lille film, viser et kort blik på oversigten over CPU-forbruget. I de målinger, som Version2.dk har set på CPU-forbruget, svinger CPU-forbruget mellem 49 procent og 38 procent.

Når først traileren er kommet ind i Messenger, så forsvinder den ikke igen. Den eneste måde man kan slippe af med Batman på, er ved at klikke på krydset i Messenger-vinduet og åbne det igen. Hvorefter der er en chance for, at den CPU-dræbende reklame er udskiftet med et mindre grådigt flash-banner.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Warner Bros., der står for Batman-filmen i Danmark.

Kan du hjælpe?

Hvordan kan en lille film i Messenger stjæle op mod halvdelen af computerkraften på en almindelig pc? Kom med dit bud!

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
C F

Har længe brugt programmet A-patch, som bl.a. kan fjerne alle reklammer fra Live Messenger (og andre små geniale tweaks) - se mere på http://apatch.org/

Anvendelse af programmet er selvfølgelig på eget ansvar, og vil fraråde det hvis man generelt ikke er irriteret over reklamer mm - men i ovenstående situation er det absolut en glimrende løsning, da det helt kan stoppe alle reklamer.

Programmet er selvfølgelig adware & spyware fri

 • 0
 • 0
Martin Jakobsen

Når jeg sidder og surfer på nettet med min bærbare, har jeg ca. 20% kortere tid på batteri hvis jeg vælger at se websider med reklamer. men jeg har selvf. også tit 10 faneblade åbne af gangen.
Men det der er godt nok i overkanten.
Microsofts messenger klient til osx har ikke nogle reklamer så jeg har ikke oplevet det konkrete problem. Men den har heller ikke fuld understøttelse for alt.

 • 0
 • 0
Adam Tulinius

Da det hed msn messenger 6/7 kunne man i hvert fald selv bestemme hvad der skulle være i feltet, ved at omroute trafikken lidt :-)
Jeg ved ikke om det stadigvæk er tilfældet, men dengang hentede messenger bare et bestemt url, så det var rimeligt lige til at ændre det benyttede domæne til at pege på localhost, og så selv bestemme indholdet.

 • 0
 • 0
Christian Thure Grøndberg

Hej,

Til alle dem, der ikke vil installere et Messenger-alternativ, har jeg en løsning her.

I XP: Gå ind i mappen C:\windows\system32\driver\etc\ - eller tilsvarende - og rediger filen "hosts" .

Nederst skriver du:

"127.0.0.1 localhost
0.0.0.0 rad.msn.com"

uden anførselstegnene. Det er serveren, hvor Messenger henter sine reklamer fra, som man "spærrer" for.

/C.Thure

 • 0
 • 0
Tommy Bjerg

...undskyld, det er fint at pointere at reklamer ikke skal sluge så meget cpu, men cpukraft er vel relativt ?

Hvis den flash forsøger at tegne 25 billeder i sekundet vil det selvfølgelig tage meget cpu, men på nogle computere vil det vel tage al resterende cpu-kraft og på nyere og kraftige state-of-the-gaming-edge vil det vel måske ikke tage mere end 10-20% cpu.

... men fokus skal selvfølgelig rettes imod at det bare ikke er iorden, det stjæler jo alt cpu fra Seti@Home og Distributed.Net :)

Jeg kører selv Pidgin ;)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere