Barnes & Noble beder myndighederne undersøge Microsofts Android-patentkrig

Illustration:
Online-boghandleren Barnes & Noble vil ikke acceptere Microsofts licenskrav for Android i e-bogslæseren Nook. Firmaet har nu trukket amerikanske konkurrencemyndigheder ind i kampen.

Mens de fleste af verdens store producenter af Android-telefoner er endt med at betale licens til Microsoft for hver eneste telefon, har Android-lilleputten Barnes & Noble valgt at kæmpe med næb og klør for at holde Microsoft fra døren.

Barnes & Noble er kendt som forhandler af bøger og anden underholdning, men står også bag e-bogslæseren Nook, der inderst inde kører Android. Og Microsofts krav om licensbetaling for patenter, som Microsoft mener Android krænker, har fået Barnes & Noble på barrikaderne.

Læs også: Barnes & Noble går i patentkrig mod Microsoft om Android

I stedet for at lægge sig fladt ned har Barnes & Noble anklaget Microsoft for ublu metoder og afpresning, der skal svække Android-platformen, og er klar til at tage den juridiske kamp.

Microsoft har svaret igen ved at forsøge at stoppe salget af Nook-læseren i USA, og det har fået Barnes & Noble til at klage til de amerikanske konkurrencemyndigheder. Det skriver Bloomsberg.

I brevet, der blev sendt af sted i oktober, skriver Barnes & Noble blandt andet, at Microsoft er på et togt mod Android-producenter, med brug af trivielle og forældede patenter, i et forsøg på at hæve konkurrenternes omkostninger og begrænse innovation.

Licens-kravet, som Microsoft har stillet Barnes & Noble for at krænke fem patenter, bliver ikke offentliggjort, men beløbet svarer til, hvad Microsoft tager for brugen af Windows Phone 7.

Læs også: Samsung indgår licensaftale med Microsoft om Android-patenter

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Steen Krøyer

Det bliver interessant at følge den har sag. Microsoft vil gerne opkræve licenspenge fra patenter som de hævder krænkes af Android, men jeg tror ikke at de har den store interesse i at få offentliggjort præcist hvilke patenter der er tale om. Så lur mig om ikke MS i virkeligheden er den part i sagen der har størst interesse i at sagen afgøres inden den kommer for en egentlig domstol. Det kunne blive ret interessant om en lilleput (i den her sammenhæng) som Barnes & Noble har boller nok til at tvinge MS til at gennemføre en egentlig retssag om de påståede patenter. Det kunne få Microsofts divide-and-conquer taktik på Android-området til at falde sammen.

  • 7
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere