Barnes & Noble beder myndighederne undersøge Microsofts Android-patentkrig

10. november 2011 kl. 09:431
Online-boghandleren Barnes & Noble vil ikke acceptere Microsofts licenskrav for Android i e-bogslæseren Nook. Firmaet har nu trukket amerikanske konkurrencemyndigheder ind i kampen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mens de fleste af verdens store producenter af Android-telefoner er endt med at betale licens til Microsoft for hver eneste telefon, har Android-lilleputten Barnes & Noble valgt at kæmpe med næb og klør for at holde Microsoft fra døren.

Barnes & Noble er kendt som forhandler af bøger og anden underholdning, men står også bag e-bogslæseren Nook, der inderst inde kører Android. Og Microsofts krav om licensbetaling for patenter, som Microsoft mener Android krænker, har fået Barnes & Noble på barrikaderne.

I stedet for at lægge sig fladt ned har Barnes & Noble anklaget Microsoft for ublu metoder og afpresning, der skal svække Android-platformen, og er klar til at tage den juridiske kamp.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Microsoft har svaret igen ved at forsøge at stoppe salget af Nook-læseren i USA, og det har fået Barnes & Noble til at klage til de amerikanske konkurrencemyndigheder. Det skriver Bloomsberg.

I brevet, der blev sendt af sted i oktober, skriver Barnes & Noble blandt andet, at Microsoft er på et togt mod Android-producenter, med brug af trivielle og forældede patenter, i et forsøg på at hæve konkurrenternes omkostninger og begrænse innovation.

Licens-kravet, som Microsoft har stillet Barnes & Noble for at krænke fem patenter, bliver ikke offentliggjort, men beløbet svarer til, hvad Microsoft tager for brugen af Windows Phone 7.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
10. november 2011 kl. 11:28

Det bliver interessant at følge den har sag. Microsoft vil gerne opkræve licenspenge fra patenter som de hævder krænkes af Android, men jeg tror ikke at de har den store interesse i at få offentliggjort præcist hvilke patenter der er tale om. Så lur mig om ikke MS i virkeligheden er den part i sagen der har størst interesse i at sagen afgøres inden den kommer for en egentlig domstol. Det kunne blive ret interessant om en lilleput (i den her sammenhæng) som Barnes & Noble har boller nok til at tvinge MS til at gennemføre en egentlig retssag om de påståede patenter. Det kunne få Microsofts divide-and-conquer taktik på Android-området til at falde sammen.