Banker udsætter ny digital signatur for at køre flere tests

Den nye digitale signatur, NemID, bliver klar til november, men den store lancering er udskudt til februar, fordi bankerne har brug for mere tid til at teste løsningen.

Der bliver ingen storstilet lancering af den nye danske digitale signatur, NemID, til november, sådan som det ellers oprindeligt var planen. De danske pengeinstitutter vil nemlig være helt sikre på, at de får gennemtestet systemet, og de forventer derfor først at være klar til februar.

Det betyder ikke, at NemID som sådan er forsinket, men borgerne kan først for alvor bruge signaturen til både det offentlige og bankerne til februar i stedet for november.

»Vi arbejder på at blive færdige efter vores tidsplan, men vi har ikke indflydelse på vores kunder,« siger kommunikationschef Jette Knudsen fra DanID til Version2.

DanID står for udviklingen af NemID, mens det op til de enkelte kunder at implementere løsningen i forhold til deres systemer.

»Det er et stort projekt med mange små hjørner, der skal passe sammen. Bankerne siger, at testforløbet skal være længere. Det er fint nok, vi har kun én chance. Det er mere vigtigt, at vi får en overlegen løsning, end at vi overholder en deadline, vi selv har sat,« siger Jette Knudsen.

Danske Bank oplyser ligeledes til Version2, at bankerne vil sikre sig, at systemerne fungerer 100 procent fra den første dag. Derfor har man valgt at forlænge testforløbet. Banken vil dog ikke nærmere ind på, hvilke dele der kræver en grundigere test.

Den udskudte lancering hos bankerne betyder, at de offentlige institutioner må vente til februar, før bankerne er med til at skabe den kritiske masse, som skal gøre den nye digitale signatur attraktiv for borgerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere