Kampen om markedet for mobilbetaling er længe kun gået i en retning, og nu kaster bankerne bag Swipp endegyldigt håndklædet i ringen.
Det fremgår af en serie af pressemeddelelser fra både Danske Bank og Swipp-organisationen.
I sidste måned meldte to af de store Swipp-banker - Nordea og Jyske Bank - sig ud af Swipp-klubben, som har konkurreret med Danske Banks MobilePay siden 2013.
Både Nordea og Jyske Bank har nu lavet aftale om, at samarbejde med Danske Bank om MobilePay. Og nu følger 70 banker og pengeinstitutter trop gennem det fælles udviklingsselskab BOKIS.
»MobilePay har skabt en stærk og brugervenlig platform for mobilbetalinger, som især inden for person til person-området har vundet stor udbredelse herhjemme. Nu konsoliderer vi samarbejdet i erkendelse af, at kunderne har talt, og vi har lyttet,« siger Jesper Schiøler, der er formand for BOKIS og direktør i Lån & Spar Bank.
Med aftalen får MobilePay adgang til den kontoinfrastruktur, som Swipp er bygget på. Det betyder, at løsningen kan begynde at lave overførsler fra konto til konto - og altså uden om et betalingskort og dennes gebyr, som det eller har været tilfældet.
»Samtidig sikres vi indflydelse på den fortsatte udvikling af MobilePay. Det har været vigtigt for os«, forklarer Jesper Schiøler.
Aftalen mellem BOKIS-bankerne og Danske Bank har været undervejs i noget tid, og kilder har forklaret til Finans, at Nordea lavede en hurtig aftale, fordi man ikke ville vente på, at de 70 banker blev enige om at vinke farvel til Swipp.
Swipp-løsningen står nu til at blive udfaset, men vil fortsætte med at virke i en overgangsperiode. Swipp ophører med det samme med at markedsføre og sælge nye aftaler.
»Vi havde naturligvis håbet, at Swipp havde opnået større tilslutning blandt kunderne. Nu forenes kræfterne, og der skabes en stærk spiller på markedet for mobilbetalingsløsninger, som sikrer en dansk aktør på et stadig mere globalt marked,« fortæller Anders Jensen, der er bestyrelsesformand i Swipp.
Swipp har siden lanceringen kæmpet med den fordel, som Danske Bank fik ved at snigløbe bankkonkurrenterne med MobilePay. Timingen blev ikke bedre af, at Swipp i sine første leveår kun tilbød overførsler mellem personer med Swipp-bank.
De tre års konkurrence om brugernes gunst har kostet de 70 banker i omegnen af 300 millioner kroner og dermed har transaktioner i snit kostet Swipp 30 kroner.
Swipp har i år budgetteret med et underskud på 150 millioner og har i år udsigt til omkring fem millioner transaktioner. Til sammenligning forventer MobilePay at nå op på 180 mio. transaktioner.
Med en samlet løsning for mobilbetaling bliver MobilePay samtidig en potent konkurrent til Nets. Betalingsservice står ifølge Danske Banks analytikere for hele 18 pct. af Nets' samlede driftsoverskud, og netop en tjeneste for gentagne betalinger, hvor Betalingsservice p.t. er den mest udbredte løsning, vil være et oplagt felt at kaste sig over for et nyt, stort MobilePay-samarbejde.
Med de nye samarbejdsaftaler bliver der også flere penge til at udvikle ny funktionalitet.
»Vi får skabt et solidt grundlag, hvor vi kan øge budgetterne til at innovere MobilePay, så vi har en stærkt konkurrencedygtig og brugervenlig løsning også fremover,« påpeger bankdirektør i Danske Bank Jesper Nielsen.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.