Banker giver Swipp dødsstødet og vælger MobilePay: »Kunderne har talt«

14. november 2016 kl. 11:0310
70 banker giver Swipp det endelige dødsstød og slutter sig nu til samarbejdet bag MobilePay. Swipp kører videre i en overgangsfase, oplyser organisationen bag app'en.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Kampen om markedet for mobilbetaling er længe kun gået i en retning, og nu kaster bankerne bag Swipp endegyldigt håndklædet i ringen.

Det fremgår af en serie af pressemeddelelser fra både Danske Bank og Swipp-organisationen.

I sidste måned meldte to af de store Swipp-banker - Nordea og Jyske Bank - sig ud af Swipp-klubben, som har konkurreret med Danske Banks MobilePay siden 2013.

Både Nordea og Jyske Bank har nu lavet aftale om, at samarbejde med Danske Bank om MobilePay. Og nu følger 70 banker og pengeinstitutter trop gennem det fælles udviklingsselskab BOKIS.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»MobilePay har skabt en stærk og brugervenlig platform for mobilbetalinger, som især inden for person til person-området har vundet stor udbredelse herhjemme. Nu konsoliderer vi samarbejdet i erkendelse af, at kunderne har talt, og vi har lyttet,« siger Jesper Schiøler, der er formand for BOKIS og direktør i Lån & Spar Bank.

Med aftalen får MobilePay adgang til den kontoinfrastruktur, som Swipp er bygget på. Det betyder, at løsningen kan begynde at lave overførsler fra konto til konto - og altså uden om et betalingskort og dennes gebyr, som det eller har været tilfældet.

»Samtidig sikres vi indflydelse på den fortsatte udvikling af MobilePay. Det har været vigtigt for os«, forklarer Jesper Schiøler.

Aftalen mellem BOKIS-bankerne og Danske Bank har været undervejs i noget tid, og kilder har forklaret til Finans, at Nordea lavede en hurtig aftale, fordi man ikke ville vente på, at de 70 banker blev enige om at vinke farvel til Swipp.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Swipp-løsningen står nu til at blive udfaset, men vil fortsætte med at virke i en overgangsperiode. Swipp ophører med det samme med at markedsføre og sælge nye aftaler.

»Vi havde naturligvis håbet, at Swipp havde opnået større tilslutning blandt kunderne. Nu forenes kræfterne, og der skabes en stærk spiller på markedet for mobilbetalingsløsninger, som sikrer en dansk aktør på et stadig mere globalt marked,« fortæller Anders Jensen, der er bestyrelsesformand i Swipp.

Swipp har siden lanceringen kæmpet med den fordel, som Danske Bank fik ved at snigløbe bankkonkurrenterne med MobilePay. Timingen blev ikke bedre af, at Swipp i sine første leveår kun tilbød overførsler mellem personer med Swipp-bank.

De tre års konkurrence om brugernes gunst har kostet de 70 banker i omegnen af 300 millioner kroner og dermed har transaktioner i snit kostet Swipp 30 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Swipp har i år budgetteret med et underskud på 150 millioner og har i år udsigt til omkring fem millioner transaktioner. Til sammenligning forventer MobilePay at nå op på 180 mio. transaktioner.

Med en samlet løsning for mobilbetaling bliver MobilePay samtidig en potent konkurrent til Nets. Betalingsservice står ifølge Danske Banks analytikere for hele 18 pct. af Nets' samlede driftsoverskud, og netop en tjeneste for gentagne betalinger, hvor Betalingsservice p.t. er den mest udbredte løsning, vil være et oplagt felt at kaste sig over for et nyt, stort MobilePay-samarbejde.

Med de nye samarbejdsaftaler bliver der også flere penge til at udvikle ny funktionalitet.

»Vi får skabt et solidt grundlag, hvor vi kan øge budgetterne til at innovere MobilePay, så vi har en stærkt konkurrencedygtig og brugervenlig løsning også fremover,« påpeger bankdirektør i Danske Bank Jesper Nielsen.

10 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
15. november 2016 kl. 15:32

Ja og det blev der også sagt om Dankortet da det i sin tid blev indført :)

6
15. november 2016 kl. 11:54

"NemId" er forudsætningen for at kunne udføre konto-til-konto transaktioner, så der ikke er fri adgang til at hæve på ens bank konto.

Forøvrigt benytter Swipp (og MobilePay) Nets, når der skal overføres beløb mellem banker

5
15. november 2016 kl. 11:37

Skal man tage Jesper Nielsen, som er chef for personal banking i Danske Bank og har ansvaret for MobilePay svar for gode varer, så er det gratis for forbrugerne for evigt [TV2 Nyhederne].

Om det så kommer til at blive dyrt (dyre) for erhverv og måske derigennem forbrugerne er en anden sag

4
15. november 2016 kl. 11:18

.. at MobilePay så ikke hopper på "nemid" galajen, for så forsvinder et af hovedargumenterne.

2
15. november 2016 kl. 10:23

...er der intet som forhindrer at MobilePay bliver en løsning som skal koste penge. God Plan og husk lige hvor i har set den, for jeg vil have royalties for ideen.

1
15. november 2016 kl. 07:57

Man har et system som laver direkte konto-til-konto-overførsler, og som ikke har Nets som mellemled. 70+ Banker har det allerede kørende.

Desværre har det et grimt navn... Swipp.. og et dårligt rygte. Så ingen gider være med i Swipp længere. De går over til Mobile Pay.

Nu da de 70+ banker skal implementere Mobile Pay, så vil man gerne have at Nets ikke er mellemled, og man vil gerne lave konto-til-konto-overførsler.

Man skal derfor i gang med at udvikle "ny funktionalitet", så man kan få fjernet Nets og få Mobile Pay lavet om til .... Ja, kort sagt, noget der fungerer nøjagtigt som Swipp gør lige nu.

Det skal man vist være bankdirektør for at kunne se logikken i ...

Personligt havde jeg nok bare skiftet grafikken ud på Swipp, så der stod Mobile Pay over det hele.