Banker dropper IBM's mainframes til fordel for Microsoft

Skandinavisk Data Center vil skifte fra IBM's mainframe-platform over til Microsofts platform på standardservere og forventer, at det vil give en årlig besparelse på 100 millioner kroner.

IBM's mainframe har traditionelt haft en fast bastion i den finansielle sektor, men nu vil en række danske og skandinaviske banker pensionere mainframen til fordel for en Microsoft-platform og standardservere. Det skriver Dagbladet Børsen.

Skandinavisk Data Center, som står for it-udvikling og drift for en lang række nordiske banker og pengeinstitutter, vil ifølge Børsen skifte til Microsofts platform, når den nuværende aftale med IBM udløber i 2012.

Skandinavisk Data Center forventer, at skiftet vil give virksomheden en årlig besparelse på 100 millioner kroner.

»Baggrunden for beslutningen er, at hele 45 procent af vores omsætning går til at køre disse mainframe-systemer, og det er jo en meget stor klump. Så hvis man kan gøre noget ved den del af vores udgifter, vil det samlet set få stor betydning,« siger administrerende direktør Erik Jakobsen fra Skandinavisk Data Center til Børsen.

Den afgørende faktor for at kunne skifte væk fra mainframe-platformen har været, at det kunne ske uden at skulle omskrive de applikationer, som kunderne kører. Det er de seneste år i modsætning til tidligere blevet muligt at flytte de eksisterende applikationer fra mainframen til andre platforme som eksempelvis Windows uden ændringer i selve applikationerne.

Skiftet væk fra IBM's platform vil ske i tre trin i samarbejde med Microsoft, Fujitsu og JN Data og vil ske i løbet af de næste to år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#7 Vijay Prasad

Tja, de udnytter vel bare at der er Cobol compilere til .Net. Store dele af den finansielles backend systemer er, så vidt jeg ved, skrevet i cobol.

Ja OK, det kommer selvf. an på hvordan de definerer "omskrivning" :-)

Nu har jeg ikke meget kendskab til COBOL/mainframes, men synes da stadig det ser ud til at der ligger en del arbejde i "lige" at flytte over, f.eks. [1]. Synes dog det lyder som en smart ide!

Mvh,

[1] http://www.alchemysolutions.com/solutions/CICS-to-ASP.NET/overview

  • 0
  • 0
#9 Torsten Holtse

At køre børshandler på en MSSQL2000 lyder godt nok også som nogle der ikke har tænkt sig om. Bortset fra det være skrevet af en mand, der har fået lidt for mange påskebryg hvis han vil afskrive MSSQL2008 til fordel for MySQL

...men spændende at bankverdenen forsøger at skaffe sig af med IBM mainframes :-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere