Bankdata fyrer 28 ansatte: Lederne skal tættere på opgaver og medarbejdere

25. januar kl. 09:463
Esben Kolind Laustrup
Adm. direktør i Bankdata Esben Kolind Laustrup. Illustration: PR-Foto.
»Vores medarbejdere har direkte efterspurgt at få lederne tættere på, og det opnår vi her,« lyder det fra adm. direktør i Bankdata Esben Kolind Laustrup.
Artiklen er ældre end 30 dage

Bankdata, der leverer it-løsninger til den finansielle sektor, afskediger 28 ansatte for at få en smidigere og fladere organisation, fordi mange af virksomhedens områder og afdelinger er blevet for store og komplekse. Målet er, at lederne skal tættere på deres opgaver og medarbejdere.

Det skriver Computerworld på baggrund af et interview med adm. direktør i Bankdata Esben Kolind Laustrup.

Læs også: Microsoft poster nye milliarder i virksomheden bag AI-sensationen ChatGPT

»Bankdata skal blive en stærkere teknologisk sparringspartner for vores ejere,« siger Esben Kolind Laustrup i en pressemeddelelse. »Det kræver, at vi styrker vores tech-kompetencer i ledelsen, så vores stærke udviklingsteams får den støtte og beslutningskraft, som er nødvendig for at indgå i dialogen med samarbejdspartnerne i pengeinstitutterne og sikre robuste løsninger, der udnytter de rigtige teknologiske muligheder.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Rekordår for GDPR-bøder: Tilsyn krævede 21 milliarder kroner i 2022

Hidtil har Bankdatas organisering ifølge Computerworld bestået af fem forretningsenheder, 11 områder med afdelinger og herunder en række teams. Med inspiration fra virksomheder som Spotify og Github er det afdelingsniveauet, der slettes.

»Det vil sige, at vi skaber en fladere teambaseret organisation, hvor lederne bliver spillende trænere i deres teams. De kommer tættere på dagligdagen og får mere tid til at give feedback og sparre med medarbejderne. Vores medarbejdere har direkte efterspurgt at få lederne tættere på, og det opnår vi her,« siger Esben Kolind Laustrup, der understreger, at der ikke er tale om en spareøvelse.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
25. januar kl. 09:58

Det lyder nu mere som en spareøvelse end noget andet, hvis det er rigtigt gættet så er det ærgerligt at Bankdata ikke kan være ærlige.

2
25. januar kl. 15:52

Jeg synes faktisk den begrundelse de giver, lyder ret fornuftig. Hvis de kan gøre 28 mellemledere (med begrænsede it-kompetencer) overflødige, og samtidig kan lave et mere fleksibelt setup, til gavn for medarbejdere og kunder, så er det da noget at fejre, uanset om der spares penge ved øvelsen eller ej.

Det kunne være spændende med en opfølgende artikel om et halvt års tid, der beskriver, hvordan det faktisk er gået.

3
25. januar kl. 23:09

Jfr. artiklen i CW, så er det scrummasters, som er blevet fyret, for at give plads til at lederne kan komme "tættere på deres opgaver og medarbejdere".

Hvis man forstår at værdsætte scrummasterrollen (og dens slags IT-personligheder, som rollen appelerer til), så vil jeg gætte på, at der er gode folk på markedet det næste stykke tid.