Bange for monsterregn? Giv serverracket paraply på

Video: Dryp fra et sprunget vandrør eller regn fra et hul i taget kan ødelægge et helt serverrack, hvis vandet trænger gennem loftet til datacenteret. Derfor foreslår et amerikansk firma en paraply-løsning.

Få ting går værre sammen end vand og dyr elektronik. Vandskader i serverrummet er et reelt problem, som der skal tages hensyn til, når man designer og indretter datacentre. Men er en 'paraply' af polykarbonat løsningen?

Det mener det amerikanske firma Turtleshell ifølge Data Center Knowledge. Turtleshell vil beskytte serverskabene mod vand fra oven ved hjælp af en skal formet som et cylinderfladesnit, placeres som et skjold over rækkerne med serverskabe.

Skjoldet kan udstyres med plastikgardiner, der kan rulles ned for at beskytte siderne af udstyret mod vand, der eksempelvis sprøjter op, når dråberne rammer gulvet.

Gardinerne tillader ifølge Turtleshell serverne 'at ånde', når de er rullet ned, og selve skjoldet er brandsikkert.

De typiske vandskader i serverrum sker imidlertid ved at vand trænger ind fra oversvømmelser, og det beskytter paraplyen ikke mod. Hvis man installerer sådan et skjold over rækkerne af serverskabe vil det formentligt også betyde, at design af køling og brandslukning skal tilpasses.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Svend Andersen

Regndryp er til at få øje på, og nemme at bekæmpe. Det er straks værre, hvis selve mosntret får adgang til serverrummet. Der er talrige eksempler på, at monstre har ødelagt serverrum, med store omkostninger til følge. Monstrene kan komme ud af et netværkskabel, hvor der er et lille hul i skærmen omkring ledningerne. Monstre er meget værre end monsterregn. Jeg savner også oplysninger i artiklen om, hvor meget et monster kan regne. I version2 og ing.dk er der monstre allevegne, men der er sjældendt en nærmere beskrivelse af disse monstre. Måske kan Ghostbusters hjælpe?

  • 0
  • 0
#5 Morten Abildgaard

De kan bare ikke få Bob og Rick til at forstå de skal huske at lukke vinduet når de går hjem om aftenen, så det ikke regner ind?

Er det ikke normalt at man lærer af sine fejl? Hvis jeg havde oversvømmelser 1 gang uden "turtleneck" og 1 gang med, så ville jeg nok under alle omstændigheder finde et "rigtigt" serverrum med huse inde i huset, hævede gulve, rigelig redundans af strøm-infrastrukturen og andre lækkerier :-) Man skal jo ikke være specielt skarp for at spå om worst-cases allerede inden første oversvømmelse. Hint: Vand har det med at løbe ned af bakke.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere