Bange for monsterregn? Giv serverracket paraply på

10. september 2010 kl. 09:587
Bange for monsterregn? Giv serverracket paraply på
Illustration: Turtleshell.
Video: Dryp fra et sprunget vandrør eller regn fra et hul i taget kan ødelægge et helt serverrack, hvis vandet trænger gennem loftet til datacenteret. Derfor foreslår et amerikansk firma en paraply-løsning.
Artiklen er ældre end 30 dage

Få ting går værre sammen end vand og dyr elektronik. Vandskader i serverrummet er et reelt problem, som der skal tages hensyn til, når man designer og indretter datacentre. Men er en 'paraply' af polykarbonat løsningen?

Det mener det amerikanske firma Turtleshell ifølge Data Center Knowledge. Turtleshell vil beskytte serverskabene mod vand fra oven ved hjælp af en skal formet som et cylinderfladesnit, placeres som et skjold over rækkerne med serverskabe.

Skjoldet kan udstyres med plastikgardiner, der kan rulles ned for at beskytte siderne af udstyret mod vand, der eksempelvis sprøjter op, når dråberne rammer gulvet.

Gardinerne tillader ifølge Turtleshell serverne 'at ånde', når de er rullet ned, og selve skjoldet er brandsikkert.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De typiske vandskader i serverrum sker imidlertid ved at vand trænger ind fra oversvømmelser, og det beskytter paraplyen ikke mod. Hvis man installerer sådan et skjold over rækkerne af serverskabe vil det formentligt også betyde, at design af køling og brandslukning skal tilpasses.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
10. september 2010 kl. 10:33

men i vores datacenter, som vi har lejet os ind i - der har de bygget et hus i huset, efter reglementerne - det er bedre end en lille paraply :-)

Er denne "artikel" ikke lidt tynd? Lyder som en copy-paste fra deres seneste marketing kampagne?

2
10. september 2010 kl. 10:57

Regndryp er til at få øje på, og nemme at bekæmpe. Det er straks værre, hvis selve mosntret får adgang til serverrummet. Der er talrige eksempler på, at monstre har ødelagt serverrum, med store omkostninger til følge. Monstrene kan komme ud af et netværkskabel, hvor der er et lille hul i skærmen omkring ledningerne. Monstre er meget værre end monsterregn. Jeg savner også oplysninger i artiklen om, hvor meget et monster kan regne. I version2 og ing.dk er der monstre allevegne, men der er sjældendt en nærmere beskrivelse af disse monstre. Måske kan Ghostbusters hjælpe?

3
10. september 2010 kl. 11:11

Det er da en ganske sjov lille gadget og fredagsnyhed.. Med eller unden monstre ;D

4
10. september 2010 kl. 11:32

Forstår ikke, hvorfor det er så svært at placere et serverrum det korrekte sted i bygningen.

Væk fra vandrør Ikke i kælderen

Alligevel er de fleste serverrum placeret i kælderen, og rackskabene placeret lige under vandrørerne.

5
10. september 2010 kl. 12:44

De kan bare ikke få Bob og Rick til at forstå de skal huske at lukke vinduet når de går hjem om aftenen, så det ikke regner ind?

Er det ikke normalt at man lærer af sine fejl? Hvis jeg havde oversvømmelser 1 gang uden "turtleneck" og 1 gang med, så ville jeg nok under alle omstændigheder finde et "rigtigt" serverrum med huse inde i huset, hævede gulve, rigelig redundans af strøm-infrastrukturen og andre lækkerier :-) Man skal jo ikke være specielt skarp for at spå om worst-cases allerede inden første oversvømmelse. Hint: Vand har det med at løbe ned af bakke.