Ballmer: Vi bygger den brugeroplevelse som lader folk få noget fra hånden

Illustration:
WPC 2013: Microsoft-direktør Steve Ballmer langede ud efter de konkurrenter på cloud og mobility, som kommer fra forbrugermarkedet, men indrømmede at selskabet måtte lytte til kritikken af Windows 8.

HOUSTON: Microsoft-direktør Steve Ballmer åbnede årets store konference for 15.000 partnere med en halv indrømmelse af, at Windows 8 ikke havde ramt sømmet helt rent i forhold til desktop-brugerne i virksomhederne.

»Vi gjorde et fandens godt arbejde med Windows 8. I år vil vi tale en del om Windows 8.1, og lad mig sige, at vi har lyttet. Vi har fordøjet den feedback, vi har fået på, hvordan Windows 8 fungerede ude i virksomhederne og for desktop-brugerne,« sagde Steve Ballmer i sin åbningstale ved Worldwide Partner Conference 2013 i basketball-arenaen Toyota Center i Texas-millionbyen Houston.

Illustration: Jesper Stein Sandal

En stor del af åbningsdagen på konferencen gik da også på at vise Windows 8.1 frem for de tusindvis af partnere fra hele verden, som er afgørende for at sikre Microsoft et fodfæste med Windows 8.1 ude i virksomhederne.

Blandt andet viste Microsoft Windows 8.1 frem på en Acer Iconia W3-tablet med en otte tommer skærm, hvor demonstrationen især skulle vise, at Windows 8-applikationerne kunne optimeres til at blive vist i højformat frem for bredformat.

For de Windows 8-tablets, som Version2 har testet det seneste års tid, har det netop været et gennemgående kritikpunkt, at brugerfladen og applikationerne ikke fungerede særlig godt i det 16:9-bredformat, der er standard på de fleste Windows-tablets, når skærmen sættes på højkant.

En del af det ansvar ligger altså også i, at partnerne skal sørge for, at deres applikationer tager hensyn til, at især tablets med mindre skærme inviterer til, at brugeren holder dem på højkant.

Windows er også en 'device'

Microsoft har de seneste par år forsøgt at slå fast over for sig selv, partnere og kunder, at selskabet ikke længere skal se sig selv som et softwarefirma, men mere som et firma der leverer enheder og tjenester, eller 'devices og services'.

»Devices inkluderer også software, og skyen leverer tjenesterne. Det er dér, fremtiden ligger for innovationen. Og selv Windows har sådan set altid været mere en 'device' end software. Det var dét, der definerede en pc. Vores hardwarepartnere købte Windows og implementerede det i deres hardware. Nu skal vi levere software i et nyt format. Vi har brug for at vores partnere kommer med os på den rejse,« sagde Steve Ballmer.

Microsoft-bossen kom også med flere stikpiller til konkurrenterne inden for især cloud og mobility, hvor Microsoft fortsat står med store udfordringer i forhold til især Google og Apple.

»Office 365 er Microsofts hurtigst voksende produkt. Folk vil have verdensklasse produktivitetsværktøjer i skyen. Det er kun os, der leverer de værktøjer, som virkelig lader folk få noget fra hånden. Der er såkaldte udfordrere, som kommer fra forbrugermarkedet, men der er kun et sæt værktøjer til virksomhedskunderne, som virkelig har behov for en produktiv, sikker og stabil infrastruktur i skyen til deres applikationer,« sagde Steve Ballmer.

Steve Ballmers argumentation over for partnerne, som nok skal betragtes som et kritisk men dog alligevel et hjemmebanepublikum, lød, at Microsoft selv har investeret enorme summer i at opbygge en cloud-infrastruktur til at understøtte selskabets egne tjenester såsom Bing, Office 365 og Azure.

Ifølge Steve Ballmer er det en infrastruktur i en kategori, hvor kun Google er større, Amazon lidt mindre end Microsoft, og dertil er der blot to eller tre andre med en cloud-infrastruktur et godt stykke på den anden side af 100.000 servere.

Samtidig argumenterede Steve Ballmer, at vejen for alle firmaers it på ét eller andet tidspunkt uundgåeligt vil føre dem til den offentlige sky, og det vil kræve en infrastruktur, som både kan håndtere lave driftsomkostninger, skalering til enorme datacentre uden at skabe flaskehalse, og hvor data er beskyttet.

Version2's rejseomkostninger i forbindelse med dækningen af Microsoft Worldwide Partner Conference 2013 er betalt af Microsoft Danmark.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Per Erik Rønne

Samtidig argumenterede Steve Ballmer, at vejen for alle firmaers it på ét eller andet tidspunkt uundgåeligt vil føre dem til den offentlige sky, og det vil kræve en infrastruktur, som både kan håndtere lave driftsomkostninger, skalering til enorme datacentre uden at skabe flaskehalse, og hvor data er beskyttet.

Forhåbentlig beskyttet over for konkurrenter. Men beskyttet over for NSA?

Forget it ...

Bortset fra det - har NSAs overvågning ikke været kendt de sidste 20 år?

Bortset vel fra lagrings-omfanget. Der her næppe i 90erne været kapacitet til at lagre samtlige telefonsamtaler, til eventuel overhøring efter dommerkendelse.

 • 1
 • 0
Marc Munk

Jeg tvivler på at det ændrer noget at du kører ud fra et datacenter i europa. Hvis nsa forespørger på data er ms forpligtet til, at aflevere det også selvom, det er data fra et datacenter i europa.

 • 4
 • 0
Pelle Söderling

Vi kan nok lige så godt vænne os til at der kun er 2 løsninger på problematikken:

1) Ingen følsom data placeres i skyen, men skyen kan bruges til andre formål - f.eks. CDN eller opbevaring af større mængder ikke-følsom data.

2) Følsom data i Skyen opbevares kun i stærk krypteret form og serverne som tilgår disse (indeholdende secret værdien) må ikke køre i Skyen, reelt skal man helst hoste disse selv.

Nogen der har et 3. bud?

 • 1
 • 0
Pelle Söderling

ja, men ligepræcis i tilfældet NSA skal man nok passe på med hvad man betragter som anonymiseret data - f.eks. kunne man let komme til at gemme en IP login tabel sammen med dataene og betragte den som en rimelig anonymiseret værdi.

Men taget i betragtning at de puller data fra Microsoft, Google, Facebook, Apple etc. kunne de formentlig holde IP'er op imod hinanden indenfor givne tidsrum og ihvertfald komme op med et kvalificeret gæt på hvem dataene tilhører.

Der kan være andre af sådanne sammenkoblinger som kan laves når man har adgang til de datamængder fra forskellige udbydere som de har, så man skal ihvertfald være påpasselig hvis man vil ud i den model.

 • 2
 • 0
Jimmy Frydkær Dürr

Det her lugter lidt af, at NSA bliver brugt til at "opfinde" nye software-pakker vi ikke vidste, vi har brug for. Lidt lige som det var tilfældet med anti-virus softwaren. En smart måde at tjene penge ($$) på. NSA "baner vejen" og eksempelvis Symantic laver softwaren. Så deler de i porten og får et billigt grin over tumperne.

Mon der her er tale om fremtidens nye "våbenindustri"?

 • 0
 • 0
Jesper Lund Stocholm Blogger

Jeg læste engang, at Google og andre reklamesælgere bruger op imod 50 forskellige 'signaler' til entydigt at identificere brugere unikt, så mon ikke også NSA kan gøre tilsvarende, hvis man ikke er meget omhyggelig med anonymisering af data?

 • 1
 • 1
Martin Bøgelund

Jeg læste engang, at Google og andre reklamesælgere bruger op imod 50 forskellige 'signaler' til entydigt at identificere brugere unikt, så mon ikke også NSA kan gøre tilsvarende, hvis man ikke er meget omhyggelig med anonymisering af data?

På den anden side:
Hvis NSA skal have en dommerkendelse hvis de skal overvåge USAnske statsborgere, skal de vel i princippet have en dommerkendelse hvis de skal overvåge en anonymiseret database, da de jo ikke på forhånd ved om der gemmer sig en USAner i stakken(?)

Men ja; anonymisering skal gøres rigtigt, og er ikke et universalmiddel mod overvågning i skyen.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere