Ballmer indrømmer overoptimistisk Surface-produktion

Illustration:
Microsoft har produceret for mange tablets, og så må og skal en app som Instagram hentes over til Windows Phone. Det sagde topchef Steve Ballmer på et internt møde i sidste uge.
Microsoft-topchef Steve Ballmer. Her fotograferet under Build-konferencen i 2012. Illustration: Mikkel Meister

Microsoft-topchef Steve Ballmer lagde de hårde fakta på bordet, da han i sidste uge gennemgik seneste kvartalsregnskab for firmaets ansatte i hovedsædet i Redmond Washington. Det skriver flere amerikanske it-medier.

Ifølge Neowin konstaterede Steve Ballmer i løbet af det interne møde, at Windows 8 ikke har solgt godt nok siden lanceringen sidste efterår.

Det udsagn er i sig selv ikke den store overraskelse, hvis man har fulgt det nye styresystems stormfulde liv siden lanceringen sidste efterår.

Ifølge The Verge erkendte topchefen også, at selskabet har produceret langt flere Surface RT-tablets, end kunderne gider at købe.

»Vi byggede lidt flere enheder, end vi kunne sælge,« sagde han ifølge The Verge, der ligesom Neowin citerer unavngivne kilder, der var fysisk til stede under mødet.

Microsoft har for nyligt kunnet konstatere en nedgang i den samlede Windows-omsætning på 900 millioner dollar alene på grund af det skuffende salg af Surface RT-tablets.

Steve Ballmer understregede også, hvor vigtigt det er at få en populær app som Instagram porteret til Windows Phone-platformen.

Læs også: Dansk kritik: Hvorfor har Microsoft ikke de fede apps klar til Windows Phone 8?

Ifølge Neowin mener Steve Ballmer, at denne ene app er vigtigere for Microsoft end at have 900.000 apps i butikken som konkurrenten Apple. Kvalitet er med andre ord vigtigere end rå volumen, hvilket længe har været velkendt i app-verdenen.

Under mødet sagde Ballmer angiveligt også, at den nye version af Surface-tabletten lige nu er ved at blive testet internt.

Microsoft har ikke ønsket at kommentere oplysningerne over for nogle af medierne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Michael Peters

Jeg har lært, at man skal gøre det man er bedst til og for Microsoft må det være software og ikke tablets.

Egentlig troede jeg at Windows 8 var ved at få fat, da jeg mener at have læst at selve interfacet er begyndt at smitte af hos andre designere. Jeg ser i hvert fald flere og flere produkter, kataloger m.m. der bruger lidt af de firkanter, der præger windows 8.

 • 0
 • 0
#2 Christopher von Würden

Microsoft har en lang tradition som hardware producent, så hvorfor de ikke skulle prøve kræfter med tablet markedet kan jeg ikke lige se (hvis vi ser bort fra alt bagklogskab). Microsoft har i årevis været en af verdens største producenter af computertilbehør såsom mus, tastaturer og webcams et andet prominent medlem af deres hardwaredivision er naturligvis Xbox som bidrager med en pæn del til deres omsætning.

 • 0
 • 0
#3 Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér

Jeg vil så sige, at jeg altid har været mere imponeret af Microsofts hardware end deres software. Jeg synes faktisk, at Surface er nydelig, og jeg synes fortsat, at det med cover som tastatur er en elegant løsning. Jeg har naturligvis ikke prøvet at bruge den som arbejdsredskab, bare en legerunde i Fona, men den virker da fin.

 • 1
 • 1
#4 Michael Peters

Jeg er sikker på at Surface er en fin lille ting, men alle ved, at kerneforretningen skal have maximal opmærksomhed i disse år. Det er forretningsmodellen jeg udtalte mig om - og ikke om de er gode til at lave en tablet.

 • 0
 • 0
#7 Peter Jespersen

Så hut jeg hvisker bliver det meste, hvis ikke al hardware lavet ude i byen af dimse-leverandører. Dette er også en ganske udemærket måde at gøre det på, da man så kan koncentrere sig om det man måske tror man er god til. Apple har jo ganske vist at hvis man holder dimse-leverandørene i ørene så fungerer det ganske godt.

Sjovt nok er det ej heller hardwaren der er problemet her, men en dårligt tilpasset software og fællesskab, der giver en inkonsistent brugeroplevelse, hvilket også Nikolaj Sonne påpegede tidligere på året.

 • 3
 • 0
#8 Finn Thøgersen

Iflg MS regnskab for året der endte 30/jun/2013, så er den totale omsætning på Surface (RT + Pro) ca 850m USD, afh af mix og engros priser er det ca 1.5m enheder.

Extraordinær markedsføring, primært til Win8 og Surface var næsten 900m USD

Lageret af Surface RT nedskrives med 150 $/stk = 900m USD, dvs 6m stk på lager (ingen tal eller nedskrivning for Pro)

Og stortset alle partnerne har opgiver RT, senest Asus. Der er vist kun Dell tilbage som jo er i en lidt speciel situation

Pro kan muligvis reddes, men RT er vist en død sild...

 • 1
 • 0
#9 Pelle Söderling

RT har imo aldrig givet mening - det er jo et handikapped OS og hvem interesserer sig for "Metro Apps"?

Surface Pro derimod kunne jeg sagtens se mig selv eje, en af mine kollager virker til at være temmelig glad for sin og bruger den som primært arbejdsredskab. Jeg synes faktisk hardware-wise at den virker fornuftigt stykket sammen.

Den vil dog aldrig kunne fungere som mit primære arbejdsredskab, men jeg kunne godt overveje en til rejsebrug - tror dog jeg venter til næste generation, jeg så gerne den lige blev en tand slankere.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere