Ballmer bag Blå Skærm i Windows

Illustration:
Det var den nu tidligere Microsoft-direktør Steve Ballmer, der skrev teksten til den senere så forhadte Blå Skærm i Windows 3.1.

Blå Skærm eller på engelsk lidt mere dramatisk 'Blue Screen of Death' var i en årrække et frygtet syn blandt Windows-brugere, og selv stifter og direktør Bill Gates måtte lide den tort at blive ydmyget af Blå Skærm under en demonstration af Windows.

Men det var faktisk manden, der senere skulle afløse Bill Gates, som stod bag den blå fejlbesked. Det skriver The Verge.

Steve Ballmer var under udviklingen af Windows 3.1 chef for Windows, og han var ifølge en daværende udvikler ikke tilfreds med den fejlmelding, udviklerne havde stykket sammen.

Det fik udviklerne til at udfordre Steve Ballmer til selv at finde på noget bedre, og et par dage senere vendte han tilbage med sit udkast til teksten på den blå skærm.

Steve Ballmers tekst endte med at blive den tekst, som mødte Windows-brugerne, når en applikation gik i baglås, og det blev nødvendigt at række ud efter CTRL+ALT+DEL.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere