Balladen om sikkerhedsråd får konsekvenser

Dansk IT's it-sikkerhedsråd laver nu om i deres kommissorium, så de slipper de tætte bånd til Dansk IT.

Selv om det tilsyneladende ikke i første omgang lykkedes den tidligere formand for Rådet for IT- og Persondatasikkerhed Kim Aarenstrup at få sikret sig den store opbakning til hans nye råd, har balladen omkring sikkerhedsrådet alligevel fået konsekvenser.

På et møde i rådet i går besluttede rådet at vedtage et nyt kommissorium, der skal løsne båndene til Dansk IT og udvide medlemskredsen. Det skriver Computerworld.

»En bredere kreds giver jo en større uafhængighed af dem, der står bag rådet. Rådet har jo virket uafhængigt af Dansk IT, så det er lige så meget for at styrke rådets arbejde,« siger Per Buchwaldt til nyhedstjenesten.

Et råd mere på vej

Netop uafhængigheden af Dansk IT var et af de helt afgørende kritikpunkter for den tidligere formand for rådet Kim Aarenstrup, der smækkede med døren og startede Rådet for Større IT-sikkerhed.

Videnskabsminister Helge Sander (V) har også lovet, at der vil komme et udspil om et uafhængigt it-sikkerhedsråd, men det får ikke umiddelbart indflydelse på Dansk IT's it-sikkerhedsråd.

»Der er under alle omstændigheder brug for et råd ved siden af, som kan etablere en uafhængig debat,« siger Per Buchwaldt til Computerworld.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere