Bahne.dk-angreb kostede 10 mio. kroner og gav røde tal i regnskabet

Illustration: PR
Gentagne angreb på webshop er årsag til virksomhedens første underskud i 12 år.

Det kostede 10 millioner kroner, da virksomheden Bahne blev sidste år ramt af gentagne hackerangreb. Det skriver Finans.dk. Tallet fremgår af firmaets regnskab, som viser underskud for første gang siden 2007-2008.

Læs også: Efter gentagne angreb: Bahne starter på en frisk med ny webshop-platform

I forbindelse med angrebene lykkedes det en eller flere ukendte aktører at skaffe sig adgang til Bahnes webbutik og installere ondsindet kode, der har haft til formål at stjæle betalingskort-oplysninger fra virksomhedens kunder.

Webshoppen på Bahne.dk blev taget ned af Bahne siden starten af januar 2019, for at imødegå angrebene.

»Den primære årsag til det utilfredsstillende resultat er, at Bahne.dk blev udsat for to hackerangreb i første og andet kvartal af regnskabsåret, med nedlukning af webbutikken i to måneder,« skrives der i Bahnes regnskab ifølge Finans.dk.

Tilbage i november 2018 blev Bahne ramt af et angreb, hvor en aktør installerede ondsindet software i virksomhedens online-butik. Der var tale om et såkaldt skimmer-angreb, hvor ondsindet kode - det kan være injiceret Javascript - opsnapper kunders betalingskort-oplysninger, som derved bliver kompromitterede.

Virksomhedens hjemmeside var i forbindelse med dette angreb inficeret af den ondsindede kode i flere uger. Bahne.dk kom op igen, men omkring 1. januar 2019 var der atter problemer, hvor online-butikken igen blev ramt af et skimmer-angreb. Denne gang var sitet kompromitteret i relativt få dage - sammenlignet med november-angrebet - før online-butikken blev taget ned af virksomheden.

I forbindelse med det angreb var der tale om, at uvedkommende kan have fået adgang til 473 korttransaktioner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere