Bagmandspolitiet får permanent IP-taskforce

4 kommentarer.  Hop til debatten
Bagmandspolitiet får permanent IP-taskforce
Illustration: Rigspolitiet.
Søren Pape Poulsen (K) gør den særlige IP-taskforce permanent. Afdelingen hos Bagmandspolitiet (SØIK) skal fortsætte med at tage sig af immaterialretlige krænkelser, f.eks. streaming af film.
3. maj 2018 kl. 09:24
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Efter en små seks måneders prøveperiode bliver den særlige IP-taskforce hos Bagmandspolitiet (SØIK) nu permanent. Det fortæller justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til Politiken.

»Resultaterne af den forstærkede indsats viser, at det har været en succes at samle markant flere sager om krænkelse af immaterielle rettigheder og tilføre flere ressourcer til området. Jeg har derfor besluttet at gøre indsatsen permanent,« skriver justitsministeren i en mail til Politiken

Taskforcen består af fem til seks efterforskere og det antal anklagere, der viser sig nødvendigt. Det er med inspiration fra de tiltag og erfaringer, der er gjort i andre lande, blandt andet i England.

Afdelingen sørger for den strafferetlige håndhævelse af IPR-sager, herunder krænkelser af ophavsrettigheder, varemærkerettigheder, designrettigheder, overtrædelse af visse regler i radio- og fjernsynslovgivningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Med den permanente taskforce har Danmark taget et syvmileskridt ind i den digitale fremtid. Danske virksomheder og rettighedshavere har gennem mange år måttet se til, at kriminelle distribuerer kopier af deres produkter på internettet. Med taskforcen er forventningen, at dette i langt højere grad kan begrænses,« siger Maria Fredenslund, direktør i Rettighedsalliancen, i en pressemeddelse.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
11. maj 2018 kl. 13:01

At de bare fortsætter som sædvanligt med ikke at lave noget, ud over at komme i medierne. Som med sex delings sagen, hvor Dansk politi ikke have fået fjernet noget materiale, som have ligget tilgængeligt i flere år. Men fik hele sagen serveret fra udenlandske myndigheder.
Hvorefter de så prøver at lave en kæmpe skræmmekampagne, som når vi nu ser dommen heldigvis også falder totalt til Jorden.

Kan heller ikke se,hvordan man i en sag mange år efter, vil prøve at give fængselsdomme til personer, som må formode at det downloadet er lovligt. Mens der lige efter sagen, kun er givet en enkelt bødestraf. Og ellers intet andet er foretaget i sagen.

Men det var nu spørgsmålet, hvordan vil politiet finde lovhjemmel til at få og bruge IP adresser, når det er faldet dom om at privacy er vigtiger end rettighedsalliancens rettigheder, i normal sager om deling . De kan jo ikke bruge Terror lovgivning her ?

Og hvor mange andre firmaer og mennesker kan få tildelt 3 fuldtidstillinger ved politiet, fordi en Landsretsdom er gået imod dem ?

3
4. maj 2018 kl. 09:49

Tja - eftersom der er kommet flere sager af denne art - så må det jo betyde der er grundlag for at have denne taskforce. Dog vil jeg da hellere politiet havde bruygt resourcerne i det daglige - fremfor koncentreret på et område

1
3. maj 2018 kl. 12:33

Er filmstreaming virkelig et alvorligt samfundsmæssigt issue som bagmandspolitiet skal bruge kræfter på?? Hvad med kopiering af patenter, medicin og andet IP spionage i stedet for? Hvor meget mister danske borgere, i runde tal, årligt, fordi nogen streamer film?