Bagmandspolitiet anholder to danskere for deling af 4000 tv-kanaler på nettet

15. april 2021 kl. 15:271
Bagmandspolitiet anholder to danskere for deling af 4000 tv-kanaler på nettet
Illustration: Andet.
To mænd er blevet sigtet for opretshavskrænkelser af særlig grov karakter. Det sker efter, at de har via nettet har gjort 4000 tv-kanaler tilgængelige for 1500 brugere i form af IPTV. Sagen er den seneste i en række sager om ulovlig deling.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Brugere af ulovlige tjenester jagtes for tiden heftigt af Bagmandspolitiet. Senest er to mænd blevet anholdt for at have solgt ulovlige IPTV-adgange samt udstyr til opsætning af de ulovlige abonnementer.

Det skriver Bagmandspolitiet i en pressemeddelelse.

De to mænd fra henholdsvis København og Glostrup blev anholdt efter en aktion, hvor Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) slog til på fem adresser i hovedstaden. Her blev der foretaget ransagninger hvor it-specialister fra Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3) hjalp SØIK’s folk med at sikre beviser i form af blandt andet 500.000 kroner som antages at være fortjeneste fra salget af abonnementerne.

»Det er meget tilfredsstillende, at vi på baggrund af en grundig efterforskning kan stille de to anholdte til regnskab for deres ulovlige distribution af tv-signaler. Nu skal vi have gennemgået det beslaglagte materiale – og i den forbindelse kan det ikke udelukkes, at der bliver rejst sager mod de personer, der har købt de ulovlige abonnementer,« siger Liza Pallesen, der er fungerende politikommissær hos SØIK.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De ulovlige abonnementer betød, at 1500 brugere kunne tilgå i alt 4000 kanaler inklusive 244 nordiske af slagsen – heriblandt TV2, TV3 Sport og Discovery DK.

De to mænd er sigtet for ophavsretskrænkelser af særligt grov karakter, men blev efterfølgende løsladt.

En af flere sager

I de seneste måneder har Bagmandspolitiet afsluttet flere sager om ulovlig deling. Senest er to personer blevet dømt i sager om ulovlig deling af film og serier.

Det drejer sig om en bruger af DanishBits, der på ulovlig vis havde delt film og tv-serier. Han blev idømt 60 dages betinget fængsel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover blev der i starten af marts afsagt dom i Københavns Byret, hvor en 30- årig mand blev dømt for at have downloadet og delt næsten 10.000 film med mindst 21 brugere via en Plex-server.

Og Bagmandspolitiet helmer ikke på den baggrund. Der er nemlig fortsat gang i efterforskningen af DanishBits og NordicBits, hvor der skønnes tilsammen at have været 45.000 brugere, der delte film, artikler, musik og e-bøger igennem flere år.

Derudover arbejder Bagmandspolitiet på et sagskompleks med udgangspunkt i fildelingstjenesten asgrd.org. Her blev en person anholdt før jul, mens seks andre måtte lade sig hente ind af politiet i januar.

Det formodes, at der har været mere end 20.000 brugere af tjenesten. Det er endnu uvist, om der rejses tiltale i den sag, men sagen mod manden bag DanishBits forventes at blive behandlet i Københavns Byret den 22. juni i år.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
16. april 2021 kl. 13:44

Der må da alligevel skulle nogle abonomenter og lidt gear og noget båndbredde til at få det til at fungere i den skala.

Synd at noget som dette ikke kan købes lovligt til fornuftige penge... men vores planet er nok gået under inden de bliver enige om retighedder.