Bagedyst-finale ramt af streaming-hop - DR har ingen forklaring

Finalen på Den Store Bagedyst var populær som streaming fra DR, men overgik dog ikke rekorden målt på Gbit/s.

Hvis du så finalen på DR's seersucces Den Store Bagedyst som stream via internettet, så oplevede du måske et par 'hop' i billedstrømmen i tidsrummet mellem klokken 20:41 og 20:43.

»Vores logværktøj opgør det til 5,5% af brugerne, som oplevede problemer i de minutter. Det var kun live streams, som var berørte – ikke OnDemand. Vi har endnu ikke fundet en konkret årsag, men vi er i dialog med leverandøren,« oplyser chef for DR Teknologi Mikkel Müller i et skriftligt svar sendt via DR's presseafdeling.

Han kan desuden fortælle, at der var ca. 24.100 samtidige brugere jævnt fordelt i tidsrummet mellem kl. 20 og 21, hvor finalen blev sendt.

Under rekorden

Her var det højeste træk på kapaciteten 101Gbit/s. Det er et stykke under streaming-rekorden, som var på 250 GBit/s. Det var under X-factor finalen i foråret.

Og derfor mener Mikkel Müller heller ikke, der har været et generelt kapacitetsproblem under Bagedyst-finalen.

DR benytter Akamai CDN (Content delivery Network).

»Akamai kan automatisk fordele belastningen ved mange samtidige streams i et globalt netværk på rigtigt mange servere og kan dermed skalere til meget store peaks, uden vi behøver at ”advare” dem på forhånd. Vi etablerer dog ofte et ekstra beredskab ved store events for hurtigt at kunne reagere, hvis der alligevel skulle opstå problemer,« fortæller Mikkel Müller.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere