'Bad bots' udgør nu omkring 38 pct. af internettets trafik

Bots ansvarlige for blandt andet DoS-angreb, tyveri af data og udgivelse af fake news udgør en større del af internettets trafik og står for hver femte forespørgsel på hjemmesider.

Såkaldte 'bad bots', hvis funktioner kan bestå af DoS-angreb, publicering af fake news, falske anmeldelser og tyveri af data, fylder mere og mere af internettet. Bot-typen vurderes til at stå for omkring 38 pct. af internettets samlede trafik i 2018.

Derudover kommer ca. hver femte hjemmeside-forespørgsel fra en bot af denne type.

Det skriver Zdnet.com

Det er især hjemmesider inden for den finansielle sektor, hvor denne slags bots udgør 42 pct. af den samlede trafik på finansorienterede hjemmesider.

Finans er den sektor, hvor mængden af 'bad bots' topper, hvorefter billettering og uddannelse følger trop. Hjemmesider for ejendomsmæglere og ejendomsforretning ligger i bund, hvor denne type bots udgør omkring 9 pct. af den samlede trafik.

USA er den største leverandør af 'bad bots', hidet 53 pct. af trafikken fra denne slags bots stammer herfra. Den næst- og tredjestørste trafik stammer fra henholdsvis Holland og Kina.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kenn Nielsen

Nu skal det 'italesættes' at fake news skrives af bots.

Bots = dårligt, dét er noget med virus og hacking. Fake News = dårligt , noget vi ikke ønsker at høre - muligvis fordi det kan 'redpille'. Scenen sættes - sådan cirka - til: "Vi, - de retfærdige - er nødt til at lukke ned for alle der udviser bot-adfærd , hvilket betyder at når du udviser botadfærd ved at skrive noget vi ikke ønsker, så vil vort automatiske filter udradere din net-eksistens. Vi må jo beskytte dem som ikke selv kan tænke, og alle de umælende får".

Suk!

K

  • 4
  • 5
#2 Christian Nobel

Det er meget vagt formuleret, og vel også ret svært at gøre op.

Artiklen i ZDNet er så også lidt mere nuanceret, da de 38% er bots i alt, dvs. inklusive webcrawlers mv.

Så at bot's kan bruges til udførsel af automatiserede angreb, eller irriterende reklame er klart, men de kan altså også bruges til tilførsel af funktionalitet - hvem skal så lige vurdere hvor skillelinjen er?

  • 5
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere