'Bad bots' udgør nu omkring 38 pct. af internettets trafik

26. april 2019 kl. 08:285
Bots ansvarlige for blandt andet DoS-angreb, tyveri af data og udgivelse af fake news udgør en større del af internettets trafik og står for hver femte forespørgsel på hjemmesider.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Såkaldte 'bad bots', hvis funktioner kan bestå af DoS-angreb, publicering af fake news, falske anmeldelser og tyveri af data, fylder mere og mere af internettet. Bot-typen vurderes til at stå for omkring 38 pct. af internettets samlede trafik i 2018.

Derudover kommer ca. hver femte hjemmeside-forespørgsel fra en bot af denne type.

Det skriver Zdnet.com

Det er især hjemmesider inden for den finansielle sektor, hvor denne slags bots udgør 42 pct. af den samlede trafik på finansorienterede hjemmesider.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Finans er den sektor, hvor mængden af 'bad bots' topper, hvorefter billettering og uddannelse følger trop. Hjemmesider for ejendomsmæglere og ejendomsforretning ligger i bund, hvor denne type bots udgør omkring 9 pct. af den samlede trafik.

It-sikkerhedsmessen Infosecurity Denmark 2019 byder på mere end 110 seminarer og cases, 25 udvalgte keynotes og 80 udstillere. To dage med masser af faglig viden og netværk d. 1. og 2. maj i Øksnehallen i København.

Konferenceprogrammet dækker compliance, cybercrime, IoT, nye teknologier som AI og blockchain samt data og cloud og giver et unikt indblik i de nyeste it-sikkerhedsmæssige udfordringer på et højt fagligt niveau.

Du bliver også opdateret om både de nyeste tekniske landvindinger fra spydspidsforskere og får indblik i aktuelle trusselsbilleder fra nogle af verdens bedste rådgivere.

Læs mere og tilmeld dig

Læs mere om Version2 Data & Cloud Expo, der afholdes sammen med Infosecurity Denmark

USA er den største leverandør af 'bad bots', hidet 53 pct. af trafikken fra denne slags bots stammer herfra. Den næst- og tredjestørste trafik stammer fra henholdsvis Holland og Kina.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
26. april 2019 kl. 12:14

Hvis du er imod en kommunistisk "Ny Verdensorden" (NWO/OWN) bliver du i dag betegnet som:

  • "Alt Right"
  • White Nationalist
  • hate crimer
  • "Russian bot"
  • of nu "bad bot"!?

Clown World ?

2
26. april 2019 kl. 10:26

Det er meget vagt formuleret, og vel også ret svært at gøre op.

Artiklen i ZDNet er så også lidt mere nuanceret, da de 38% er bots i alt, dvs. inklusive webcrawlers mv.

Så at bot's kan bruges til udførsel af automatiserede angreb, eller irriterende reklame er klart, men de kan altså også bruges til tilførsel af funktionalitet - hvem skal så lige vurdere hvor skillelinjen er?

1
26. april 2019 kl. 10:07

Nu skal det 'italesættes' at fake news skrives af bots.

Bots = dårligt, dét er noget med virus og hacking. Fake News = dårligt , noget vi ikke ønsker at høre - muligvis fordi det kan 'redpille'. Scenen sættes - sådan cirka - til: "Vi, - de retfærdige - er nødt til at lukke ned for alle der udviser bot-adfærd , hvilket betyder at når du udviser botadfærd ved at skrive noget vi ikke ønsker, så vil vort automatiske filter udradere din net-eksistens. Vi må jo beskytte dem som ikke selv kan tænke, og alle de umælende får".

Suk!

K