»Avorlig kritik« til NCC: Oplysninger om medarbejders fyring og fagforening blev sendt ud med fællesmail

Illustration: PathDoc, BigStock
En opsagt medarbejder har fået delt sit navn, årsagen til sin fyring og tilhørsforholdet til sin fagforening i en fællesmail, der blev sendt ud til 17 modtagere. Afsenderen var den tidligere arbejdsgiver NCC, som nu får skarp kritik af Datatilsynet.

17 tømrersvende modtog i februar 2019 en mail, hvori de kunne læse om en tidligere kollega, som nu var blevet fyret fra deres arbejdsplads, entreprenørfirmaet NCC.

Mailen var blevet sendt af en senior produktionschef hos NCC. Den nævnte navnet på den fyrede kollega, årsagen til afskedigelse, oplysninger om det tidligere ansættelsesforhold, og navnet på fagforeningen for den opsagte medarbejder.

Den interne mail får nu Datatilsynet til at udtale »alvorlig kritik« af entreprenørvirksomheden. Det sker blandt andet fordi »NCC ikke havde godtgjort at have haft en legitim interesse i at orientere om afskedigelsen af klager og om klagers tidligere ansættelsesforhold«.

Ifølge NCC blev mailen sendt, fordi medarbejderens fyring i første omgang var endt som en sag ved Arbejdsretten. Her var fagforeningen blevet indblandet, og derudover var sagen blevet dækket i medierne. Virksomheden sendte derfor mailen for at håndtere den »uro«, der blev skabt på arbejdspladsen fra både mediedækningen og medarbejdernes fagforening.

Men det er ikke grund nok til at dele de følsomme personoplysninger om blandt andet medarbejderens fagforeningsforhold, fastslår Datatilsynet i sin afgørelse. Det skyldes, at der er »et absolut forbud mod at behandle oplysninger om fagforeningsmæssige forhold«.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere