Avis: Storbritannien blev presset til at fravælge Huawei af USA

21. juli 2020 kl. 11:376
Avis: Storbritannien blev presset til at fravælge Huawei af USA
Illustration: Veja / Bigstockphoto.com.
Der er mulighed for, at Storbritannien ændrer kurs, hvis Donald Trump ikke genvinder valget eller hvis der sker ændringer i den anti-kinesiske holdning i Washington, skriver avis.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det britiske regering har uofficielt fortalt Huawei, at virksomheden bliver fjernet fra det britiske 5G-netværk af ’geopolitiske årsager', efter et stort politisk pres fra USA's præsident Donald Trump.

Det skriver The Guardian.

Meldingen til den kinesiske teleudstyrsvirksomhed er faldet, da der i sidste uge blev afhold møder Whitehall i London, hvor både den britiske regering og ansatte i Huawei var til stede.

I forlængelse af udtalelsen er det også blevet sagt, at der er mulighed for, at Storbritannien ændrer kurs, hvis den amerikanske præsident, Donald Trump, ikke genvinder valget eller hvis der sker ændringer i den anti-kinesiske holdning i Washington.

Sikkerhedsrisiko ved valg af Huawei

Sidste uge lød den officielle forklaring på det britiske fravalg af Huawei på, at der på grund af USA’s nye regler for kinesiske køb af produkter fra virksomheder kunne opstå sikkerhedsproblemer, da Huawei skal købe komponenter andetsteds – eksempelvis fra kinesiske producenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sidste uge gav blandt andet The National Cyber Security Centre (NCSC) netop sikkerhedsrisikoen som årsag til, at Storbritannien hurtigst muligt skal udfase alt Huawei-udstyr fra det britiske netværk.

Hermed stemmer de udtalelser, der er blevet givet uofficielt altså ikke overens med dem, der er blevet givet officielt.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
28. juli 2020 kl. 10:33

USAs spionsofware, som f.eks. gjorde amerikanerne i stand til at aflytte Merkels mobiltelefon, kan installeres på alle de vestlige systemer - ellers bliver de ikke godkendte til det amerikanske marked. Huaweis systemer er ikke forberedt til denne software.

5
22. juli 2020 kl. 12:28

Jeg synes det vil være klog at benytte sig af flere udbydere til et telenetværk som man i tilfælde at fejl på et sytem ikke stadig har nogen andet der virke. At vi i DK har valgt Ericsson istedet for Huawei er jo ok, men der burde også være mindst en mere som også leverer en del af netværket. Dermed er man mindre sårbar og er med til at understøtte europæiske virksomheder og deres knowhow.

4
22. juli 2020 kl. 00:26

Jeg tror da ikke det på nogen måde er en hemmelighed af vi købe det fly som USA havde, netop fordi det er dem USA har.

Nu havde US of A flere fly som de ville sælge (bl.a. F-18) og et de slet ikke vil sælge, F-22, fordi det er forbeholdt US of A. Desuden var der også nogle europæiske muligheder...

Pointen er at vi kan ikke få lov til at købe MiG eller Sukhoi fordi de er fra den forkerte side - helt som Huawei er det.

3
21. juli 2020 kl. 12:45

teleudstyrstyrsvirksomhed = teleudstyrsvirksomhed

1
21. juli 2020 kl. 12:05

...det er sådan NATO fungerer! Du kan lave det selv (Frankrig, England, Tyskland er de bedste eksempler) eller købe noget som ikke generer samarbejdet.

Ellers kunne vi f.eks. have købt MiG 31 i stedet for F35, syg tanke ikke ?