Avis: Spilgigants skandaløse CEO vil træde tilbage i forbindelse med historisk opkøb

20. januar 2022 kl. 09:04
Avis: Spilgigants skandaløse CEO vil træde tilbage i forbindelse med historisk opkøb
Illustration: Activision Blizzard.
Det ser ud til, at Activision Blizzards kontroversielle leder, Bobby Kotick, ikke får lov at blive i sin position, når spiludgiveren kommer under Microsofts vinge.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Når Microsoft lukker deres annoncerede 68,7 milliarder dollar dyre opkøb af Activision Blizzard, bliver det samtidig et farvel til den skandaleramte leder Bobby Kotick, der har været genstand for megen kritik, siden spiludgiveren har været sagsøgt i en række sager om sexisme.

Det skriver The Wall Street Journal.

Det er dog hverken bekræftet af Microsoft eller Activision Blizzard endnu, at den kontroversielle leder er på vej ud, men angiveligt har de to parter aftalt, at han vil fratræde sin stilling i forbindelse med opkøbet.

I sommeren 2021 kom der flere sager frem om spilselskabets sexistiske arbejdskultur, da World of Warcraft-firmaet blev sagsøgt af den amerikanske stat Californien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efterfølgende kom det frem, at CEO Bobby Kotick ikke alene havde kendt til sexchikane-sagerne i flere år, men at han også var personligt involveret i flere sager.

Det fik efterfølgende Xbox-chef Phil Spencer til at skrive en mail til sine medarbejdere, hvor han kritiserede Activision Blizzards håndtering af situationen.

I mailen skrev Phil Spencer, at Microsoft »evaluerer alle aspekter af deres forhold til Activision Blizzard og laver proaktive justeringer«, og at han og ledelsen var »dybt urolige over de forfærdelige begivenheder og handlinger«.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger