Avis: Nokia på vej med Windows RT-tablet

Efter en tænkepause går Nokia nu i gang med at producere en tablet med styresystemet Windows RT. Det rapporterer et it-medie, som melder om lancering i februar.

Når den store konference Mobile World Congress slår dørene op i slutningen af februar, står Nokia klar indenfor med en ny tablet med Windows RT.

Sådan lyder det fra det taiwanske it-medie Digitimes, som ofte har adgang til tips fra producenterne eller de ansatte på fabrikkerne, der står bag meget af tidens hardware. Det skriver The Verge.

Rygtet har været ude før, men ifølge Digitimes trak Nokia i nødbremsen, da Microsoft valgte at producere sin egen tablet, Surface, som foreløbigt kun er på markedet i enkelte lande og med Windows RT.

I stedet ville Nokia afvente situationen og se, hvordan det gik med Surface, og selvom - eller måske netop fordi - salget af Microsofts egen tablet ikke har været overvældende, satser Nokia altså nu på at melde sig i konkurrencen om Windows-tablet-markedet. Hvor den første - og afblæste - tablet skulle have været produceret i 200.000 eksemplarer fra starten af, vil Nokia nu også evaluere markedet nøje og ikke fare for voldsomt frem.

Med Windows 8-lanceringen i oktober var vejen banet for, at Microsoft også kunne gøre sig gældende i konkurrencen mod den altdominerende iPad. Windows 8 er nemlig designet til touch-brug, og kommer også i en RT-version, der kan køre på ARM-processorer, men som til gengæld ikke kan køre traditionel Windows-software.

Men fordi Microsoft pludseligt selv begyndte at sælge hardware, blev de normalt loyale Microsoft hardware-partnere som Acer, Dell og HP godt sure. Der har derfor heller ikke været en storm af nye Windows-tablets siden oktober.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Deleted User

Man skal ikke lægge for meget i Digitimes, der i tide og utide påstår alt muligt. Lige som et ur, der er gået i stå, viser det rigtige klokkeslet to gange om dagen, har Digitimes af og til ret. Men det er altså mere undtagelsen end reglen.

Dermed ikke sagt, at der ikke er en tablet på vej. Det er der nemlig sikkert, men Digitimes kan og skal ikke bruges som sandhedsvidne

  • 2
  • 0
#2 Torben Mogensen Blogger

I princippet kan Nokia lave en RT-tablet blot ved at sætte elektronikken fra en Lumia 920 over i et større kabinet med større skærm. De kan endda beholde skærmopløsningen -- 1280x768 er godt nok ikke i nærheden af et retina-display, men det er acceptabelt.

  • 0
  • 1
#6 Claus Jacobsen

Selvfølgelig kommer de da med RT Tablets! - Husk på hvem der betaler dem for at smide windows på deres udstyr. - De 300mio $ om året de får i ren kommision for at levere enheder med windows OS (og så ved vi jo ikke engang hvor meget der ligger i kickback! :-) ) er også til at tage og føle på. Det samme gælder jo for HTC. Nu går der jo også vilde rygter om at de kommer med tabletter - selvom de ikke havde fået lov fra starten. Men hele ideen var også at markedet blev givet fuldkommen frit her fra januar. Det var kun i 2012 at der var en eksklusiv gruppe der fik lov at levere dem. At de så ikke rigtigt har fået ret meget skibbet over dørtrinnet er så bare ærgeligt for dem. Intel kommer med det opdaterede Atom chipsæt nu her i starten af 2013 for at kunne levere prisbillige tablets med fuld win8, og så er det everybody's game. Så de kunne have haft et lille ben foran, men det kan meget vel tænkes at surface salget har skræmt alle andre (eller mangel på samme!)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere