Avis: Microsoft overvejer at købe Adobe

Adobes og Microsofts topchefer har afholdt et hemmeligt møde, hvor de to selskaber diskuterede en fælles strategi mod Apple. Blandt planerne er angiveligt, at Microsoft kan købe Adobe.

Microsofts Steve Ballmer har angiveligt fundet en ny allieret mod rivalen Apple. Ifølge avisen The New York Times har Microsofts og Adobes topchefer holdt et møde, hvor det blandt andet blev drøftet, at Microsoft kunne købe Adobe.

De to selskaber vil af gode grunde ikke kommentere på rygtet, men begge har på det seneste fået en fælles fjende, efter Apples direktør Steve Jobs blankt har afvist, at Adobes Flash-teknologi vil finde vej til Apples mobilstyresystem iOS.

Steve Jobs hævder, at langt de fleste nedbrud, som Mac-brugere oplever, skyldes Flash-fejl, og han har ligeledes hævdet, at Flash bruger for mange ressourcer til at kunne anvendes på mobile enheder.

Microsoft og Adobe konkurrerer dog også med især Microsofts Silverlight over for Adobes Flash.

Hvis Microsoft køber Adobe, vil det formentligt føre til en grundig undersøgelse fra de amerikanske og europæiske konkurrencemyndigheder om, hvorvidt det ville give Microsoft en uretfærdig konkurrencefordel til skade for kunderne.

Microsoft har en betydelig pengetank, og selskabet ville uden problemer kunne købe Adobe kontant til den nuværende markedspris. Imidlertid har Microsoft de senere år været tilbageholdende med store opkøb.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Svend Eriksen

Adobe laver jo mange andre ting end lige netop flash, som f.eks. deres billed- og videoredigeringsprogrammer. Det kunne Microsoft også meget vel have en interesse i, da deres egne Moviemaker og paint (eller hvad de nu hedder... nok noget med Live) rent ud sagt stinker.

Det kunne være et spændende opkøb, for det vil uden tvivl ruske lidt liv i kludene - og give medierne en masse at skrive om! :-)

 • 0
 • 0
#2 Mikael Kjær

Det er meget interessant.

Gad vide om myndighederne kan lide at de to største desktop software virksomheder vil slå sig sammen. Den Amerikanske del er jo traditionelt ikke så hård at slippe forbi men EU har da været oppe i skoene omkring Microsoft før og Adobe er en stor mundfuld at lægge til. Det er den interessante del. Det kommer også til at have betydning for opbygningen af indhold på internettet.

Hvis Microsoft går tilbage til gammel (Sen 90er) stil ud fra det synspunkt at de ville styre tonsvis af internet indhold via Flash (i stedet for via Silverlight som ikke har været så succesfuld endnu). Det kan også få betydning for Google's interesse i understøttelsen af Flash i Android/Chrome og mon ikke Apple (som allerede er negative omkring Flash) og muligvis Nokia vil mene det samme.

Jeg tror der vil være corporate interesse for en Flash erstatning igen (det er lidt gået ud af hype igen fordi der har været så mange issues med video tagget, formater osv).

Men alt i alt ret spændende.

 • 0
 • 0
#3 Torsten Holtse

Før Silverlight rigtig kom igang for et par år siden var der vel egentlig ikke en reel konkurrent til Flash. Hvis Microsoft opkøbte Adobe ville det vel bare få situationen tilbage til 2008-niveau. Det er da også begrænset hvor meget konkurrence Adobes produkter er med Microsofts. Måske lidt med Blend, men Blend er jo slet ikke i samme kaliber som Adobes produkter

 • 0
 • 0
#5 Jimmy Frydkær Dürr

Så får MS vel deres vilje og lukker Flash af for alle andre platforme end Windåsen i et håb som er lige så naivt som Oracles håb om at Java vil blive en money-maker af de helt store 8-/

Med HTML5 på vej, og de kendte Open Source tiltag, udsat for intens udvikling vil Ballmers våde drømme hurtigt blive tørre som Saharas sand ved middagstid. Flash ér udbredt. Men hvor længe holder det, når først HTML5 foreligger i dens endelige form?

 • 0
 • 0
#10 Martin Hintzmann

Thomas: Ian Hickson forventer at i 2022 ville 2 eller flere browsere have 100% understøttelse af HTML5.

En tilstand som ikke engang CSS2.1 har endnu.

W3C forventer HTML5 feature-complete i midten af 2011 og Candidate Recommendation i 2012. Det er lige om hjørnet.

Jeg tror ikke flash forsvinder forløbigt.

Men vi vil se flere og flere hjemmesider som begynder at bruge HTML5, ligesom YouTube, Scribd og Gmail.

 • 0
 • 0
#13 Jesper Hedemann

Syntes nok at Apple fare ud og beskylder mange andre firmaer for at lave fejl, men syntes man skal kikke ind af, i sted for at pege finger af andre.

»Mac OS X er som at bo på en gård på landet, uden nogen låse, og Windows er som at bo i et hus med gitter for vinduerne i den belastede del af en by,« -Charlie Miller

 • 0
 • 0
#14 John Vedsegaard

Hele det vifte af programmer Adobe har, vil passe perfekt ind hos Microsoft, præsis som da de købte Navision, så ja det virker sandsynligt.

Det ville også være fint hvis f.eks. Dreamweaver erstattede FrontPage, som et nyt gratis program sammen med Windows, men det er nok for meget at forvente - gratis.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere