Avis: Britiske myndigheder benytter store mængder personoplysninger i corona-projekt

Illustration: Andrei_R, BigStock
Et pseudonomiseret personnummer skal samkøre store mængder sundhedsdata med hjælp fra virksomheden Palantir.

Teknologifirmaer behandler store mængder fortrolige britiske patientoplysninger i et projekt, som er en del af regeringens svar på Covid-19-udbruddet.

Det skriver avisen The Guardian.

Den kontroversielle it-virksomhed Palantir, der lever systemet Pol-Intel til dansk politi, arbejder sammen med AI-firmaet Faculty om at samkøre offentlige databaser med henblik på at hjælpe ministre og embedsfolk med at reagere på pandemien.

Læs også: BBC: Britisk sundhedsvæsen vil dele data med tech-giganter i kampen mod Corona

Data benyttes også til at skabe prædikative modeller af Covid-19-udbruddet. Dokumenter fra det britiske sundhedsvæsen, som The Guardian er i besiddelse af, antyder, at Faculty for to uger siden overvejede at køre en simulering for at vurdere virkningen af ​​en politik med flokimmunitet. Firmaet har dog udtalt, at simuleringen ikke fandt sted.

Ifølge avisen viser dokumenter at projektet indeholder store mængder fortrolige persondata, dog i anonymiseret form. Projektet ser ud til at bruge hvad der i Danmark ville svare til et pseudonomiseret personnummer til at identificere personer på tværs af store datasæt, samt oplysninger om køn, postnummer, symptomer, testresultater, opkald til telefonrådgivning, kliniske data, tidspunkter samt socialgruppe.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere