Avast lover ændringer efter kritik af tvungen dataindsamling i CCleaner

3. august 2018 kl. 09:43
Avast lover ændringer efter kritik af tvungen dataindsamling i CCleaner
Illustration: Flickr.
Massiv kritik fra brugere over unødig dataindsamling og manglende kontrol i programmet CCleaner, har fået Avast til at love ændringer.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Avast-ejede CCleaner har lovet at lave en række ændringer efter kritik fra brugere af nye funktioner, der indsamler data løbende, og ikke kan slås fra permanent.

Det skriver Techdows

CCleaner er et program, der løbende fjerner potentielt uønskede filer og andet for at optimere ydeevnen af Windows-, Mac- og mobilenheder. Med den seneste version af programmet (5.45) blev der tilføjet nye funktioner, Active Monitoring og heartbeat, der blandt andet skulle give »mere detaljeret indberetning for at lave bug fixes og produktforbedring.«

Heartbeat-funktionen sender brugerstatistik til Avast-servere hver tolvte time. Data, der ifølge Avast ikke er personhenførbart. Denne funktion er det ikke muligt at vælge fra i CCleaner's gratis version.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den anden, Active Monitoring, der løbende notificerer om opdateringer og fundne junk/browser filer, kan slås fra, men slår automatisk til hver gang programmet starter op.

Avast har reageret med løfte om nye ændringer, der skal adskille de to nye funktioner fra hinanden og give brugerne mere kontrol.

»Vi vil adskille Active Monitoring (notificering om fjernelse af junk- og browser-filer og heartbeat (anonym brugsstatistik) i brugergrænsefladen, og vil give brugerne mulighed for at styre disse individuelt," skriver Avast' underselskab Piriform i et forum-indlæg.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger