»Der var ikke nogen, der spurgte mig, om jeg ville opdatere.«
Amerikanske Teri Goldstein får 10.000 dollars (næsten 70.000 kroner) i erstatning fra Microsoft efter hendes computer automatisk opgraderede styresystemet fra Windows 7 til Windows 10. Opgraderingen gjorde hendes computer ustabil, og dermed kunne hun ikke bruge den til at drive sit rejsebureau.
Hun trak derfor Microsoft i retten for at få kompensation for tabt arbejdsfortjeneste og en ny computer, da hun havde konstateret at Microsoft ikke kunne løse problemet.
Sagen faldt ud til hendes fordel, og Microsoft har undladt at appellere.
Det skriver Seattle Times.
Windows-brugere 'tvangsopdateres'
Det er ikke første gang, at Microsoft får kritik for at 'tvangsopdatere' kunder til en Windows 10-opgradering, der sker automatisk, hvis ikke den slås fra. Og hvordan det gøres, kan være svært at gennemskue.
Ifølge Microsoft har kunderne dog 31 dage til at gå tilbage til deres gamle styresystem, hvis de - eller computeren - har opdateret til Windows 10. Det er dog ingen hemmelighed, at Microsoft ønsker at rulle Windows 10 ud til alle Windows-brugere for fremover at kunne gennemføre opdateringer automatisk.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.