Australske forskere måler verdens hurtigste internethastighed

Australske forskere har målt verdens hurtigste internethastighed, der kan være med til at forme, hvordan fremtidens uddannelser og e-handel kommer til at se ud.

En gruppe australske forskere har netop logget en datahastighed på 44,2 terabits per sekund (Tbps), som er den hurtigste internethastighed, der nogensinde er blevet målt.

Det skriver BBC.

Forskerne fra universiteterne Monash, Swinburne og RMIT har opnået den nye rekordhastighed ved at bruge et apperat, som erstatter omkring 80 lasere, der findes i eksisterende kommunikationshardware, med et enkelt udstyr kaldet en ’mikrokam’.

Mikrokammen blev testet uden for laboratoriet ved at bruge infrastruktur, der ligner dén, som bruges af Australiens National Broadband Network (NBN).

Hastigheden er meget hurtigere, end hvad de fleste privatpersoner har brug for i dag, men ifølge Bill Corcoran, der er lektor i elektriske systemer og computersystemer ved universitetet Monash, så kan udviklingen være med til at transformere mange forskellige industrier.

»Den her data kan bruges til selvkørende biler og fremtidig transport, og det kan hjælpe medicin-, uddannelses-, finans- og e-handelsindustrien. Og så kan det give os mulighed for at læse sammen med vores børnebørn fra flere kilometers afstand,« fortæller han.

Med den nyregistrerede hastighed kan brugere downloade mere end 1000 HD-film på mindre end et sekund.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Kristian Klausen

»Den her data kan bruges til selvkørende biler og fremtidig transport, og det kan hjælpe medicin-, uddannelses-, finans- og e-handelsindustrien. Og så kan det give os mulighed for at læse sammen med vores børnebørn fra flere kilometers afstand,« fortæller han.

Øh, det er selvfølgelig godt at vi kan få mere kapacitet uden at skifte kablerne. Men hvad i alverden har det med "selvkørende biler og fremtidig transport" at gøre? Det er ikke min opfattelse, at de behov kræver særlig meget båndbredde. Det er samme argument der fremføres for 5G, hvilket Anders Listoft har punkteret i hans indlæg om 5G.

 • 7
 • 0
#2 Lars Jensen

"Og så kan det give os mulighed for at læse sammen med vores børnebørn fra flere kilometers afstand,« fortæller han."

Ja, det skal man da benytte Tb til. Intet mindre kan gøre det. Godt jeg ikke har børnebørn jeg må skuffe da jeg kun har 1000Mbit.

 • 3
 • 0
#6 Jens Jönsson

Gør det så Starlink og ligende projekter overflødige/ ikke rentable ?

Tænker ikke at Starlink er specielt rentabelt eller for den sags skyld nogensinde bliver det. Vil du f.eks. have en satellit baseret Internetforbindelse ? Vil du udskifte den med din fiber eller coax forbindelse ?

Starlink er interessant i egne, hvor kabel/mobil infrastrukturen ikke findes eller ikke er udbygget, og det er stadig kun hvis prisen er interessant. Dvs. til at betale......

I mange ulande kan det derfor være interessant, men har borgerne råd til at købe en Starlink forbindelse ?

Prisen er pt. sat til omkring $80 pr. måned. Det er over kr. 500,- for Internet. Tror du Danmark er et marked så ? Og tror du fattige afrikaner har råd til det ?

Og med en pris for hele projektet på den anden side af 10 milliarder dollars, så skal der altså sælges piv mange Starlink Internet abonnementer. Dertil skal man lægge, at der jo fortsat graves fiber ned i stride strømme og der opsættes mobilmaster i ligeså hæsblæsende tempo, også i ulande, og måske netop i ulande.

Så jeg er glad for at det ikke er mine penge der er sat i Starlink projektet.

 • 2
 • 0
#7 Jens Jönsson

Det egentlige problem for at få mange industrier med her er vel komme så tæt på ingen latency som muligt?

Det kræver jo at den fysiske afstand er kort og trafik udveksles lokalt. Selv med fiber har du latency pga. afstande. Og i dag kan trafik fra Hovedgaden 1 i Aalborg til Hovedgaden 2 i Aalborg reelt fise en tur over København, hvis det er 2 forskellige udbydere, som benyttes på hver sin adresse.

 • 0
 • 0
#8 Baldur Norddahl

Prisen er pt. sat til omkring $80 pr. måned. Det er over kr. 500,- for Internet. Tror du Danmark er et marked så ? Og tror du fattige afrikaner har råd til det ?

Det kan faktisk være billigt i Afrika. Deres store problem er ekstrem korruption og det er helt almindeligt at alt internet skal forbi præsidentens eget internetfirma, som har monopol. På den her måde kan Starlink hjælpe Afrika ved at bryde de ulovlige monopoler.

Desværre er de nok nødt til at slå en handel af med Kina og Rusland, så at Starlink ikke effektivt bryder den berømte firewall. Men mindre stater kan ikke gøre så meget.

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere