Australsk regering vil tvinge tech-virksomheder til at udlevere krypteret data
Den australske regering foreslog i dag en ny lov, der skal tvinge teknologivirksomheder som Google, Facebook og Apple til at give politi adgang til privat krypteret data forbundet med mistænkt kriminel aktivitet.
For at få adgang til dataen vil det australske politi ifølge forslaget skulle anskaffe en retskendelse. Målet med lovgivningen er ifølge den australske regering platforme, som kan benyttes til kriminelle aktiviteter og planlægning af terrorangreb.
Det skriver Reuters.
Lovforslaget går samlet under navnet 'Assistance and Access Bill 2018', hvoraf et af hovedelementerne er det såkaldte 'Industry Assistance'.
Det dækker »enhver udbyder af kommunikationstjenester eller -enheder i Australien uanset, hvor selskabet, serverne eller produktionen er baseret« og kræver af disse, at de assisterer australske myndigheder på en lang række mulige punkter.
Disse inkluderer assistance til »at få adgang til enheder og tjenester« samt »at fjerne en eller flere former for elektronisk beskyttelse, der er eller er blevet tilføjet af eller på vegne af udbyderen, når udbyderen allerede er i stand til at fjerne denne beskyttelse«.
Forslaget rummer mulighed bødestraf på op til næsten 50 millioner kroner til virksomheder eller institutioner, som vælger ikke at samarbejde.
Det er endnu uvist, hvornår forslaget kan blive lov, skriver Reuters, og det er endnu ikke blevet præsenteret i australske parlament.
»Vi ved, at mere end 90 procent af data, som lovligt bliver indsamlet af det føderale politi i Australien, nu bruger en form for kryptering. Det har direkte påvirket omkring 200 alvorlige kriminalitets- og terror-relaterede efterforskninger de seneste 12 måneder,« udtaler Angus Taylor, der er minister for retshåndhævelse og cyber-sikkerhed i den australske regering.
»Disse reformer vil tillade politiet og agenturer at tilgå specifik kommunikationsdata uden at kompromittere sikkerheden af et netværk. Tiltagene forhindrer udtrykkeligt svækkelsen af kryptering eller introduktionen af såkaldte bagdøre,« fortsætter han.
Industrigruppen Digital Industry Group Inc, der blandt andet har Google, Twitter, Facebook, Yahoo! og Microsoft som medlemmer, har meldt ud, at de ønsker en »konstruktiv og offentlig dialog« med den australske regering.
»Vi arbejder hver dag på at hjælpe med at beskytte privatlivet for folk, der benytter vores tjenester, og vi støtter i den grad de økonomiske og sociale fordele ved krypteringsteknologi. Samtidig sætter vi pris på det hårde arbejde, som regeringer udfører for at holde os sikre,« siger Nicole Buskiewicz, der er direktør for Digital Industry Group Inc, ifølge Reuters.
Ifølge Angus Taylor har regeringen haft »meget produktive møder med industripartnere i Australien og i udlandet,« hvor de har diskuteret reformerne, og forslaget afspejler ifølge ham samtalerne på disse møder.
