Australsk politi vil have en samtykke-app: »Det beskytter alle«

Politiet i New South Wales vil have en samtykke-app til samleje, ligesom man har i Danmark. Illustration: BigStock
Politiet i Australien foreslår, at man udvikler en samtykke-app for at sikre alle parter i retssager om seksuelle overgreb bedre. Danmark er kommet Australien i forkøbet og har lanceret en samtykke-app tidligere på året, men i begge lande kritiseres løsningen.

Politiet i den australske delstat New South Wales (NSW) foreslår, at landet skal have en samtykkeapp, som skal gøre det retmæssigt mere sikkert for alle parter.

Det skriver BBC.

Danmark er kommet Australien i forkøbet. Tidligere på året lancerede danske udviklere samtykke-appen iConcent, der fungerer ved, at man sender en anmodning til et telefonnummer, og så kan modtageren godkende eller afvise anmodningen til samleje.

Læs også: Facebook blokerer alle nyhedsmedier i Australien

Appen blev udviklet i lyset af den nye samtykke-lov, der gør det strafbart at have samleje med en person, der ikke samtykker, skriver DR.

Ifølge Mick Fuller, politikommissær ved NSW politi, er det en konstant udfordring i retssager om seksuelle overgreb at bevise samtykke, og derfor kan en app bidrage til bedre retmæssige resultater for ofrene.

»Du har måske en søn eller en bror, og du tænker, at dette er for udfordrende, men denne app beskytter alle,« siger han.

Ligesom i Danmark, møder ideen kritik fra flere grupper. Kvinderetsforkæmpere i Australien peger på, at en person kan ændre mening, efter at have samtykket, og så vil det være ugyldigt. Derudover kan samtykket måske forfalskes, mener man.

Læs også: Efter hård kamp med myndigheder: Facebook laver aftale med australsk mediemogul

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere