Australsk politi vil have en samtykke-app: »Det beskytter alle«

22. marts 2021 kl. 07:54
Australsk politi vil have en samtykke-app: »Det beskytter alle«
Illustration: BigStock.
Politiet i Australien foreslår, at man udvikler en samtykke-app for at sikre alle parter i retssager om seksuelle overgreb bedre. Danmark er kommet Australien i forkøbet og har lanceret en samtykke-app tidligere på året, men i begge lande kritiseres løsningen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Politiet i den australske delstat New South Wales (NSW) foreslår, at landet skal have en samtykkeapp, som skal gøre det retmæssigt mere sikkert for alle parter.

Det skriver BBC.

Danmark er kommet Australien i forkøbet. Tidligere på året lancerede danske udviklere samtykke-appen iConcent, der fungerer ved, at man sender en anmodning til et telefonnummer, og så kan modtageren godkende eller afvise anmodningen til samleje.

Appen blev udviklet i lyset af den nye samtykke-lov, der gør det strafbart at have samleje med en person, der ikke samtykker, skriver DR.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Mick Fuller, politikommissær ved NSW politi, er det en konstant udfordring i retssager om seksuelle overgreb at bevise samtykke, og derfor kan en app bidrage til bedre retmæssige resultater for ofrene.

»Du har måske en søn eller en bror, og du tænker, at dette er for udfordrende, men denne app beskytter alle,« siger han.

Ligesom i Danmark, møder ideen kritik fra flere grupper. Kvinderetsforkæmpere i Australien peger på, at en person kan ændre mening, efter at have samtykket, og så vil det være ugyldigt. Derudover kan samtykket måske forfalskes, mener man.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger