Australsk politi advarer: Apple Maps kan være livsfarligt at bruge

Illustration:
Lad være med at bruge Apple Maps til navigation, advarer australsk politi, efter flere episoder, hvor bilister er strandet langt ude i bushen uden vand.

Det blev hurtigt kendt efter lanceringen af Apple Maps i september, at den nye korttjeneste var fyldt med fejl. Nu har den også fået stemplet ’potentielt livsfarlig’ i Australien, hvor politiet har valgt at advare mod at bruge Apple Maps.

Læs også: Kortekspert: Ufattelig svært og dyrt at rette fejl i Apples 3D-kort

Advarslen falder efter flere eksempler på bilister, som efter at have fulgt anvisningerne fra Apple Maps er endt langt ud i ødemarken i en brændende hede og uden vand eller mobildækning. Det skriver den britiske avis Daily Mail.

Apple Maps placerer nemlig byen Mildura cirka 70 kilometer sydvest for byens faktiske placering, og derfor er besøgende blevet ledt ud midt i en nationalpark i stedet for til Mildura, når de har brugt deres iPhone til navigation.

En talsmand for politiet for den australske delstat Victoria ledsager ifølge Daily Mail advarslen med historien om episoder, der kunne have været gået helt galt.

Læs også: Apple-topchefs bedste råd mod kort-problemer: Brug konkurrenterne

»Politiet er ekstremt bekymret [over fejlen], da der ikke er nogen vandforsyning i nationalparken, og temperaturen kan nå op på 46 grader, hvilket gør det til et potentielt livstruende problem. Nogle af de bilister, som det lokale politi har lokaliseret, har været strandet i 24 timer uden mad eller drikke og har gået lange distancer gennem farligt terræn for at finde mobildækning,« lyder det fra det australske politi.

Apple har tidligere udsendt en sjælden undskyldning til iOS-brugerne over de mange fejl i Apple Maps, og der er også rullet hoveder internt hos Apple i kølvandet på kortlanceringen.

Læs også: Apple fyrer chefen for korttjenesten efter Maps-fiaskoen

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Jakob Damkjær

Det er derimod livsfarligt at køre rundt i Australien om sommeren uden at ha en vandforsyning med... Og nu virker kortet jo også den anden vej... Og GPSen er ret godt.

Så man har et kort (der er cachet på telefonen) en bil og en GPS position der stemmer overens med kortet. Og du kan stadig ikke finde ud til hovedvejen ?

Det kan så konkluderes at det er ikke farligt at benytte Apple maps, men det er derimod livsfarligt at være en idiot til at anvende kort og GPS samt at tage afsted hjemmefra uden vand når det er 46 grader varmt...

For ingen korttjeneste ud over Apple har jo ledt nogen i uføre hvis man følger dem ukritisk... Og med lukkede øjne.

Det er jo slet ikke farligt at køre ned af cykelstier i bil eller i vandet som andre korttjenester har gjort og gør idag.

Fejlen der omhandler en lille flække midt i midten af ingenting i Australien er iøvrigt rettet og ja POI databasen bag iOS maps er ikke god (Gary Larson FTW).

Hvis nu der var nogen der ville checke om konkurrerende produkter har samtlige byer af den størrelse i hele verden på rigtigt sted der er sikkert kun et par hundrede tusinde af dem på jorden ligger lige der hvor korttjenester siger de gør så ses vi om et par år... Der er sikkert ingen af dem der ligger i tørre eller kolde eller på anden måde "you are dead meat if you disconnect you brain" områder. Fx Kina hvor POI databasen i iOS maps efter forlydende skulle være ret udemærket...

Men der er INGEN teknisk dims (ud over en vanddunk der via gps og vandmåler mærker efter hvis du tar den med uden at den er fyldt, med indbygget forcefield, (anti)gift automat sensor/dispensor, teleportationsportal (med forudinstillede sikre koordinater) og skyggeparasol) der forhindre at det i at være farligt at tage på bush tur i Australien det er farligt uanset om du har vand nok med (planter, slanger, edderkopper og andet kryb for at nævne et par få) og derefter gøre det du aldrig må gøre i den situation de stakkels Darwin Award næsten kandidater gjorde... Forlade bilen...

Ja det kan være at iOS Maps var en perifært udløsende faktor til at situationen blev potentielt farlig, men den primære årsag var idioti.

For det var idioti der gjorde at de ikke kunne vende bilen og køre til den sidste benzinstation de så og spørge om vej...

Det næste bliver vel at de udsender advarsler mod at køre bil mens man er idiot...

Dog er det lidt sjovt at selv om android har sine fejl og utilstrækkelighedder (præcis ligsom iPhone har sine) så er det kun iPhone der har megastar status nok til at komme i medierne og TV avisen... Selv version2 kan ikke stå for den.

 • 1
 • 11
#3 Morten Saxov

For det var idioti der gjorde at de ikke kunne vende bilen og køre til den sidste benzinstation de så og spørge om vej...

Hvad nu hvis man køre efter den benzinstation der ligger i den by, for så når GPS'en siger "nu er du i byen" så er du midt i ingenting, og skal lige vide at du skal køre 70 km tilbage af den vej du kommer fra, og så dreje til højre og kører yderligere 20 km ?

Så håber man på man har 100+ km tilbage i tanken...

 • 4
 • 0
#4 Jakob Damkjær

http://www.techau.tv/blog/technology-is-imperfect-and-people-are-idiots/

While the post mentions ‘a number of motorists’ have been effected by this, Simon Clemence from Victoria Police was interviewed on ABCNews24 this afternoon and gave more detail. It turns out that while 5 instances had reported that Apple Maps had taken them 70km off course into Murray-Sunset National Park, all but 1 realised and turned around on their own.

So it turns out this supposedly ‘massive’ story that has got international attention because it’s Apple-related, actually involved a single man.

APPLE IS DOOMED

http://www.theregister.co.uk/2012/12/10/apple_maps_ghost_mildura/

To be blunt, there is a place called Mildura whose location is given as exactly where Apple put it – at least, there is in an authoritative source for such a location.

In this case, the Australian Gazetteer – the authoritative list of 300,000-plus placenames, complete with coordinates – includes two Milduras. One is the “real” town, the other is an entry for “Mildura Rural City”, coordinates -34.79724 141.76108. It’s this second entry that points to the middle of the Murray-Sunset National Park, just near a spot called Rocket Lake.

DOUBLE DOOM

 • 1
 • 6
#5 Henrik Schmidt

In this case, the Australian Gazetteer – the authoritative list of 300,000-plus placenames, complete with coordinates – includes two Milduras. One is the “real” town, the other is an entry for “Mildura Rural City”, coordinates -34.79724 141.76108. It’s this second entry that points to the middle of the Murray-Sunset National Park, just near a spot called Rocket Lake.

DOUBLE DOOM

The Register artiklen er i den grad misvisende. The Australian Gazetteer indeholder forskellige former for steder såsom byer, regioner, guldminer etc. Da der kan være navnesammenfald har hvert sted en type. En søgning på Mildura giver 33 resultater. Ikke 2 som påstået i artiklen. Kun én ud af de 33 er af typen by, og det er, sjovt nok, den korrekte koordinat for byen. Se http://www.ga.gov.au/place-names/

Det andet sted er også på listen, men er korrekt anført som en region og ikke en by.

I øvrigt en by på omkring 30000 mennesker. Det kan man kalde en lille flække, men den vil immervæk være på top 25 over Danmarks største byer, hvis den havde ligget her i landet.

Det er generelt fornuftigt at forholde sig kritisk til historier i medierne. Man skal bare huske at være lige kritisk, uanset om kilderne sår tvivl om eller understøtter ens overbevisning.

 • 0
 • 0
#11 Hans Dalsgaard Jensen
 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere