Færøske websites hacket i flæng efter grindedrab

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Færingernes tradition med at fange og dræbe grindehvaler har forarget en australier så meget, at han har hacket et større antal færøske websites.

10 færøske websites er blevet hacket - angiveligt af en australier med tilknytning til hackerfællesskabet Anonymous.

Det er Færøernes tradition med at dræbe flokke af grindehvaler, der har fået personen med pseudonymet DoktorBass til at gå løs på blandt andet Færøsk Telecom, bilforhandleren Nordcar og nyhedssitet NetAvisin, der alle ligger på Færøernes .fo-domæne.

DoktorBass anklager det færøske samfund for at se stort på dyrevelfærden, skriver bitdefender.com.

Dertil kommer at mere end 1.500 emails og personlige oplysninger er blevet lækket fra en af hjemmesiderne og gjort tilgængelig via tjenesten Pastebin.

»Kære beboere på Færøerne. Vi har holdt øje med jeres samfund på grund af den ulovlige hvalfangst, der finder sted. Vi vil have det STOPPET. Alt for længe dette har stået på, og dag efter dag bliver disse stakkels uskyldige dyr slået ihjel for penge og mad. Vi er kun lige begyndt,« skriver medlemmet på sin Facebook-side, der dog netop er blevet taget ned.

Sidste måned hackede DoktorBass også en afrikansk feministgruppes hjemmeside, hvorefter han/hun dog fortrød handlingen. Det skriver bitdefender.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Rene Lauridsen

sikken tosse. færingerne dræber nogle få hvaler som de har brug for. hvis han vil hacke nogen burde det nok være risgnaskerne som dræber 10000 hvaler hvert år i "forskings øjemed"

 • 0
 • 0
Alice Raunsbæk

"...dag efter dag bliver disse stakkels uskyldige dyr slået ihjel for penge og mad."

Her kan jeg ikke så lade være med at tænke, er det så meget mere uforsvarligt end (i forhold til den skrevne tekst) at slå grise og køer ihjel...?

Jeg kender ikke noget videre til hvalfangst på Færøerne, men så længe de ikke tømmer havene, så er det vel ikke værre end at gå på jagt og slå vildt ihjel...

 • 0
 • 0
Jenna Susanne Carlsson

Når vi slår svin ihjel gasser vi dem så at de ikke mærker smerter når de dør og så bedøvelsen er så blid som muligt, de "sover" ind. Hos koen får den en bolt for panden hvilket slår den ud så at den ikke mærker at den bliver slagtet. Disse metoder er godkendte fordi at man har taget højde for at dyret skal lide mindst muligt.

Gæt hvordan de slagter en hval. Er det 1: De tæsker og stikker den ihjel foran dens familie - som forresten også får samme tur. - eller er det 2: De bedøver hvalerne og laver et indsnit der er dokumenteret at kunne dræbe en hval hurtigst?

Det handler om værdighed for alle - ikke kun for mennesker. Ja vi skal have mad men skal andre virkeligt lide SÅ MEGET for det når der er alternativer?

Men hvad ved jeg også om at blive gennet ind på lavt vand og blive tæsket til døde. Det skal man nok have prøvet for at kunne udtale sig...

 • 0
 • 0
Lars Madsen

Der er, efter min mening, 2 forudsætninger der skal opfyldes før man dræber dyr: 1) Jagt/drab skal være bæredygtigt. 2) Det skal gøres så humant som muligt. Dette gælder også dyrets opværkst hvis det drejer sig om landbrugsdyr.

I min optik overholder grindedrabene begge. Ad 1) Det er kun dyr der kommer tæt på øerne der overhovedet kan drives ind på strandene. Ad 2) I dag må drabene kun finde sted på godkendte strande, hvor hvalerne kan trækkes på land og aflives hurtigt med store knive. På helt samme måde som en jæger i Danmark forender en hjort.

 • 0
 • 0
A T

OT: Jeg forstår ikke rigtig denne fokusering på selve døden for dyret. Prøv hellere at se på dyrets liv istedet.

Grindehvalerne færinger slagter, har måske levet op til 40 år, et frit og naturligt liv, med alle oceanerne som deres levested. De har frihed, deres flok/familie, og har helst et vidunderligt liv.

Grise, Køer, Høns og andre "farm" dyr, har næsten intet af dette. se: http://www.youtube.com/watch?v=tzrRmB40l00

Mange af de dyr vi spiser har ikke havt noget liv, deres liv er i mange henseender er rent helvede, og døden må være en befrielse for dem.

Hvad ville du vælge?

Være et slagtedyr, der lever et miserabelt liv, måske unden at se solen en eneste gang i dit liv. Derefter til sidst, dø en behagelig død. ...eller... Være en grindehval, der lever hele livet frit og naturligt, sammen med din flok/familie. Dette varer måske ved i 30 år, inden du er så uheldig, en dag at være en af de 0,1% af bestanden der bliver fanget, og måske får en lidt for dramatisk død.

Jeg ved, hvem jeg ville være.

 • 0
 • 0
Jan Andersen

Og kan vi så ikke efterhånden få journalisterne til at holde op med at gengive denne tåbelige værdiladede betegnelse "grindedrab". Der er mig bekendt ikke andre af vores gængse fødevarers aflivning vi navngiver på den måde.

 • 0
 • 0
henrik hammer berthelsen

@Jenna

Jeg er veganer - men vil dog undlade at starte en større diskussion om dyrevelfærd eller mangel på samme!

Dog har du lidt ret i din tese #2: godt nok bliver grindehvalerne ikke bedøvet, men der SKAL benyttes en speciel kniv og drabsmetode, netop for at hvalen skal dø så humant (!) som muligt. Mener også at vide, at selve drabet skal udføres af udvalgte personer, som er erfaren i netop dette.

 • 0
 • 0
Jørgen L. Sørensen

Når vi slår svin ihjel gasser vi dem så at de ikke mærker smerter når de dør og så bedøvelsen er så blid som muligt, de "sover" ind. Hos koen får den en bolt for panden hvilket slår den ud så at den ikke mærker at den bliver slagtet. Disse metoder er godkendte fordi at man har taget højde for at dyret skal lide mindst muligt.

Javist, men vi fragter dem gerne rundt i en skrumplende lastbil mange timer (vist tilladt i 8 timer) inden de bliver aflivet....

Det kan vist ikke være særligt behageligt for et dyr at stå/ligge flere timer i en bil.

(Til info: Jeg er ikke vegetarer)

 • 0
 • 0
Benjamin Balder

Jeg synes, det er grimt at sige "rigsgnaskerne". Derudover, så har du her et meget dybdegående fact sheet, der forklarer hvordan japanerne er holdt op med at spise hvalkød. Pointen er, at man bør forbyde hvalfangst, og end ikke argumenter om industriens vigtighed er holdbare længere. Især Island bør ikke kunne slippe afsted med at argumentere om vigtigheden af deres hvaleksport til Japan.

http://www.greenpeace.org/international/en/publications/reports/fact-she...

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere