Australiere kræver Google Streetview-data slettet

Australske borgeres private data ligger tilsyneladende stadig og roder på serverne hos Google. Nu kræver myndighederne, at Google sletter data en gang for alle.

De australske myndigheder forlanger nu, at Google sletter alle data, som netgiganten har opsnappet fra borgeres ubeskyttede trådløse netværk i 2010 via sine Streetview-biler. Det skriver Adelaide Now.

Dermed føjes der endnu en side til historien om Streetview-tjenesten, der begyndte som et sejt nyt værktøj, men senere blev hængt ud for overtrædelser af privatlivets fred.

Da Googles karakteristiske, røde kamerabiler i 2009 begyndte at turnere alverdens veje for at knipse billeder til Streetview-tjenesten, blev det ellers opfattet som en lidt sjov og hyggelig ting.

Læs også: Google Street View nu i Danmark: Se ind i dagligstuen over nettet

Flere steder gik der nærmest sport i at stille sig op på det rette tidspunkt og posere, når Streetview-bilen trillede forbi.

Hyggen blev dog senere afløst af forargelse, da det kom frem, at Google både havde taget billeder ind i folks baghaver, men også opsnappet e-mails og kodeord fra ubeskyttede trådløse netværk hos tilfældige borgere.

Læs også: Undersøgelse bekræfter: Google opsnappede e-mails og passwords med Streetview-bilerne

Det er sidstnævnte forseelse, som australierne nu kræver rettet op på.

Ifølge Adelaide Now er de australske myndigheder bekymret over, at der tilsyneladende er fundet flere data fra private borgere hos Google, selvom virksomheden havde lovet, at de blev slettet.

Derfor beder myndighederne nu Google om at bekræfte, at de pågældende data er slettet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Anders Christensen

"Hyggen blev dog senere afløst af forargelse, da det kom frem, at Google både havde taget billeder ind i folks baghaver, men også opsnappet e-mails og kodeord fra ubeskyttede trådløse netværk hos tilfældige borgere."

Hvornår er det kommet frem ? De har fået opsnappet fragmenter er trådløst netværkstrafik. Fragment som er så små er at ikke kan bruges til noget brugbart.

  • 0
  • 0
#3 Jesper Lund

Hvornår er det kommet frem ? De har fået opsnappet fragmenter er trådløst netværkstrafik. Fragment som er så små er at ikke kan bruges til noget brugbart.

Alle disse fragmenter har indeholdt MAC adresser på wifi klienter f.eks. laptops (udover selvfølgelig access point SSID og MAC). Det gælder uanset om det trådløse access point bruger kryptering eller ej (MAC sendes altid i klartekst).

Google har næppe opsnappet særligt mange passwords, men de har opsnappet en masse MAC adresser på wifi klienter sammen med geolocation information.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere