Australien vedtager omstridt lov efter slagsmål med Google og Facebook

Australien vedtager omstridt lov efter slagsmål med Google og Facebook
Illustration: BigStock.
Facebook og Google skal nu betale australske medievirksomheder for indhold på platforme, efter landet har vedtaget omstridt lov.
25. februar 2021 kl. 09:32
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Australien har nu vedtaget en omstridt lov, der tvinger Facebook og Google til at betale australske nyhedsmedier for det indhold, medierne linker til på sine platforme.

Det skriver The Verge.

Loven, som blev fremsat sidste år, har mødt stor modstand fra begge virksomheder. Google har tidligere truet med at trække sin søgemaskine ud af landet, men har senere indgået aftaler med medievirksomheder om kompensation for indhold.

Konflikten med Facebook kulminerede i sidste uge, da virksomheden fjernede alt indhold fra australske nyhedsmedier på sin platform. I tirsdags åbnede man igen for indholdet, da Facebook og landets myndigheder var blevet enige om et par ændringer til loven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge den australske konkurrence- og forbrugerkommission, er loven nødvendig, da tech-giganterne tager en meget stor andel af indtjeningerne fra onlineannoncer, som går ud over medievirksomheder.

I første omgang gælder loven kun for Facebook og Google, men det kan ændres, hvis australske beslutningstagere i fremtiden udpeger andre virksomheder, loven skal omfatte.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger