Australien indsamler alle borgeres ansigter i database

Illustration: style-photographs/Bigstock
Privacy-forkæmpere skriger på hjælp i Australien, hvor politikerne har givet myndighederne ret til at indsamle billeder af landets borgere i en stor database, der kan blive tilgængelig for politiet.

I Australien er statslige myndigheder i færd med at indsamle billeder af borgernes ansigter til en stor database, der har til formål at mindske risikoen for identitetstyveri. Det gælder billeder fra både kørekort og pas, skriver The Guardian.

Samtidig får det australske politi også adgang til ansigtsgenkendelse, og det får privacy-eksperter til at råbe op.

»Vi er godt på vej med automatiseret overvågning af det offentlige rum i realtid,« siger en talsperson fra The Australian Privacy Foundation til The Guardian.

En anden organisation, Australian Human Rights Commission, mener desuden, at ansigtsgenkendelse er for risikabelt at bruge til politiarbejde, da der er stor risiko for, at der findes falske positiver – især på tværs af forskellige etniciteter.

En talsmand fra det australske indenrigsministerium lover dog, at algoritmen vil blive vurderet af eksperter på området, så den slags ikke sker.

Samtidig understreger talsmanden, at der ikke er nogen grund til at bekymre sig om masseovervågning, da der slet ikke er afsat nok ressourcer til, at det overhovedet kunne lade sig gøre. Dette skyldes bl.a., at ansigtsgenkendelsesalgoritmen kun fungerer med stilbilleder og derfor ikke kan bruges på video.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Anne-Marie Krogsbøll

"En anden organisation, Australian Human Rights Commision, mener desuden, at ansigtsgenkendelse er for risikabelt at bruge til politiarbejde, da der er stor risiko for, at der findes falske positiver - især på tværs af forskellige etniciteter. En talsmand fra det australske indenrigsministerium lover dog, at algoritmen vil blive vurderet af eksperter på området, så den slags ikke sker."

Good Luck med det! Måske skulle manden se at få læst Cathy O'Neills "Weapons of Math Destruction", inden han får gjort sig selv alt for meget til grin.

Og gad vide, hvordan de rent praktisk skaber denne database. Tvangsfotograferer de folk?

Nå, Australien ligger på den anden side af jordkloden - den slags kan ikke ske her, så dumme er vore lokale politikere trods alt ikke.... (Vel?)

  • 12
  • 0
#4 Gert Madsen

bruger man hvidvaskloven til at legitimere at man har tilsvarende registre i alle finansielle foretagender, advokater, og sågar ejendomsmæglere. Ikke at det gør det australske tiltag bedre.

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere