Aukens død efterlader socialdemokrater i it-tomrum

Socialdemokraternes hidtidige it-ordfører Ole Hækkerup skal fremover koncentrere sig om energiområdet. Den ny it-ordfører er endnu ikke udpeget.

Svend Aukens død har medført en rokade af ordførerposterne i Socialdemokratiet. Den hidtidige it-ordfører Ole Hækkerup skal fremover lægge hovedindsatsen som energiordfører og ikke længere være den socialdemokratiske stemme på it-området.

Socialdemokraterne har endnu ikke udpeget en ny it-ordfører, men ind til det sker, vil forskningsordfører Kirsten Brosbøl tage sig af it-stoffet.

»Jeg forventer nu ikke at få vildt mange it-sager, for jeg regner ikke med, det tager lang tid, før vi har en ny it-ordfører på plads,« vurderer Kirsten Brosbøl over for Version2.

Præcis hvornår kabalen er endelig lagt, kan hun dog ikke sige noget om, men afviser ikke, at det kunne blive i løbet af den kommende uge.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#7 Niels Elgaard Larsen

Ja, Cristel talte jo til IT-POL's grundlovsmøde 2008. Bl.a. om privatliv om overvågning. Og var involveret i Telekompakken.

Medlemmer af folketinget og parlamentet bliver ikke valgt på deres kendskab til IT eller andre områder. Alligevel er der medlemmer i alle partier, der gør et godt stykke arbejde.

Man kommer meget længere ved at støtte de fornuftige politkere, der trods alt er, end bare at afskrive dem alle sammen.

 • 0
 • 0
#8 Peter Olesen

Tror de fleste MF'ere kunne bruge et PC-kørekort fra det lokale AMU-center først. Den eneste i folketinget jeg kan komme i tanke om der bare har lidt forstand på IT er Malou Aamund fra Venstre. Morten Helveg (Rad. V.) er interesseret i IT og med de to er der vist ikke mere at komme efter. Det er jo ikke andet en Cand.Polit'ere og landsbytosser (DF) der sidder i folketinget.

PHK kunne du ikke tænke dig at stille op? Jeg skal nok stemme på dig :)

 • 0
 • 0
#9 Niels Elgaard Larsen

Morten Helveg er ikke længere medlem af folketinget.

Morten Messersmith (DF) har for få dage siden kritiseret konkurrencestyrelsens anbefaling af Microsofts OOXML-format.

Især omkring softwarepatenter og åbne standarder har der været ret god støtte fra mange politikere.

Ifm med telekompakken var der faktisk mange i udvalget i folketinget, der kunne se problemet i at klippe folks internetforbindelser uden domstolsafgørelser.

Det er sværere med fx privatliv og internetfiltre, men det kommer forhåbentlig.

 • 0
 • 0
#13 Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér

Medlemmer af folketinget og parlamentet bliver ikke valgt på deres kendskab til IT eller andre områder.

De bliver heller ikke kendt for det. Kompetancer omkring IT-området er ikke det, der bliver besunget mest. Jeg har set flere sige, at Malou Aamund skulle være kompetent på IT-området, men var hun ikke bare i markedsføring, da hun var hos IBM? Det giver vel ikke nødvendigvis specielt relevante kundskaber indenfor emnet.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere