Aukens død efterlader socialdemokrater i it-tomrum

13 kommentarer.  Hop til debatten
Socialdemokraternes hidtidige it-ordfører Ole Hækkerup skal fremover koncentrere sig om energiområdet. Den ny it-ordfører er endnu ikke udpeget.
14. august 2009 kl. 16:07
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Svend Aukens død har medført en rokade af ordførerposterne i Socialdemokratiet. Den hidtidige it-ordfører Ole Hækkerup skal fremover lægge hovedindsatsen som energiordfører og ikke længere være den socialdemokratiske stemme på it-området.

Socialdemokraterne har endnu ikke udpeget en ny it-ordfører, men ind til det sker, vil forskningsordfører Kirsten Brosbøl tage sig af it-stoffet.

»Jeg forventer nu ikke at få vildt mange it-sager, for jeg regner ikke med, det tager lang tid, før vi har en ny it-ordfører på plads,« vurderer Kirsten Brosbøl over for Version2.

Præcis hvornår kabalen er endelig lagt, kan hun dog ikke sige noget om, men afviser ikke, at det kunne blive i løbet af den kommende uge.

13 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
14. august 2009 kl. 17:56

Jeg håber at den nye ordføre vil få mere IT på den politiske dagsorden.

2
15. august 2009 kl. 08:12

Jeg prøvede at komme i tanke om bare en Socialdemokrat der havde givet udtryk for at forstå blot lidt af hvad IT handler om, nogen sinde.

Er der nogen der kan hjælpe ?

Poul-Henning

5
15. august 2009 kl. 14:27
== Jeg prøvede at komme i tanke om bare en Socialdemokrat der havde givet udtryk for at forstå blot lidt af hvad IT handler om, nogen sinde.

Svend Auken fx var ret skarp omkring softwarepatenter da vi kæmpede mod CII.

6
16. august 2009 kl. 10:21

Hvad med Christel Schaldemose? Men det er selvfølgelig mest indsatsen for de åbne standarder.

7
16. august 2009 kl. 14:28

Ja, Cristel talte jo til IT-POL's grundlovsmøde 2008. Bl.a. om privatliv om overvågning. Og var involveret i Telekompakken.

Medlemmer af folketinget og parlamentet bliver ikke valgt på deres kendskab til IT eller andre områder. Alligevel er der medlemmer i alle partier, der gør et godt stykke arbejde.

Man kommer meget længere ved at støtte de fornuftige politkere, der trods alt er, end bare at afskrive dem alle sammen.

8
16. august 2009 kl. 14:57

Tror de fleste MF'ere kunne bruge et PC-kørekort fra det lokale AMU-center først. Den eneste i folketinget jeg kan komme i tanke om der bare har lidt forstand på IT er Malou Aamund fra Venstre. Morten Helveg (Rad. V.) er interesseret i IT og med de to er der vist ikke mere at komme efter. Det er jo ikke andet en Cand.Polit'ere og landsbytosser (DF) der sidder i folketinget.

PHK kunne du ikke tænke dig at stille op? Jeg skal nok stemme på dig :)

9
16. august 2009 kl. 15:28

Morten Helveg er ikke længere medlem af folketinget.

Morten Messersmith (DF) har for få dage siden kritiseret konkurrencestyrelsens anbefaling af Microsofts OOXML-format.

Især omkring softwarepatenter og åbne standarder har der været ret god støtte fra mange politikere.

Ifm med telekompakken var der faktisk mange i udvalget i folketinget, der kunne se problemet i at klippe folks internetforbindelser uden domstolsafgørelser.

Det er sværere med fx privatliv og internetfiltre, men det kommer forhåbentlig.

10
16. august 2009 kl. 17:47

Jeg synes også Morten Messersmith har gjort sig heldigt bemærket i flere it-politiske emner... Problemet er bare at han er fra df. Og af respekt for Godwin's law argumenterer jeg ikke hvorfor jeg mener det er et problem :)

11
16. august 2009 kl. 19:37

Fra den anden side af salen har Per Clausen så vidt jeg husker også udmærket sig ved at have mere end blot rudimentært IT-kendskab.

13
17. august 2009 kl. 11:56

Medlemmer af folketinget og parlamentet bliver ikke valgt på deres kendskab til IT eller andre områder.

De bliver heller ikke kendt for det. Kompetancer omkring IT-området er ikke det, der bliver besunget mest. Jeg har set flere sige, at Malou Aamund skulle være kompetent på IT-området, men var hun ikke bare i markedsføring, da hun var hos IBM? Det giver vel ikke nødvendigvis specielt relevante kundskaber indenfor emnet.

3
15. august 2009 kl. 10:32

Jeg er bange for, at fænomenet ikke blot er et socialdemokratist problem. Jeg mener, at Folketinget i upræget grad er befolket med IT-analfabeter, for hvem IT er et spørgsmål om at skrive emails i MS Outlook, tekster i MS Word samt gå på internettet i MS Internet Explorer!

4
15. august 2009 kl. 12:18

Problemet er nok for det meste at IT-polirik som det forgår idag er kedelig og tørt. Den store opgave er at få åbnet op for nye problemstillinger inde for området og der igennem få skabt en interesse.