Augmented Reality-hjelm skal lade ukrainske tankførere se slagmarken

Flere lande er blevet interesseret i, hvad Microsofts HoloLens kan tilbyde militæret.

AR-brillen Microsoft HoloLens kan blive fast inventar i ukrainske tanks.

Udstyret skal give tankførerne et langt bedre overblik over, hvad der foregår uden for de pansrede vægge, skriver VRScout.

Hjelmen - kaldet Circular Review System - produceres af ukrainske Limpid Armor og giver et 360-grader udsyn til omgivelserne - leveret af vidvinkel-kameraer uden på kampvognen.

Læs også: Datarevolution i Forsvaret: Nu udstyres soldaterne med tablets på armen

Systemet kan vise information til tankføren som et AR-lag ovenpå videofeedet og kan desuden tracke potentielle mål og fremhæve data om fjendens position.

Indtil videre er hjelmen udelukkende testet under kontrollerede forhold og har altså ikke set brug under egentlige krigsforhold. Men selskabet plan er at implementere hjelmen hurtigt i det ukrainske militær, og desuden udvikle lignende løsninger til fly- og dronepiloter.

Læs også: Microsoft vil gøre Hololens-softwaren til ny standard for virtual reality

Også andre lander har vist interesse i AR-brillen fra Microsoft. Ifølge Bloomberg købte Israel i august to Holo Lens-headsets, og landets militær eksperimenterer allerede med brillerne til træning af soldater.

»I bund og grund handler det om, at verden bevæger sig denne vej. Vi vil gerne forstå, hvordan vi udvikler til denne type enhed og undersøge, hvordan det påvirker os som militær,« forklarer den israelske major Rotem Bashi til Bloomberg.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jacob Pind

Nu findes soviet ikke mere og ukraine er et selvstændigt land , det ikke del af rusland og de har som så mange andre østblok stater deres egen produktion af våben. Vensten har jo været meget aktive omkring ukraine og deres nuværende ilegitime præsident, så det er vel ikke så underligt at vi levere dele til dem.

  • 1
  • 3
Log ind eller Opret konto for at kommentere