Augmented Reality-hjelm skal lade ukrainske tankførere se slagmarken

5 kommentarer.  Hop til debatten
Flere lande er blevet interesseret i, hvad Microsofts HoloLens kan tilbyde militæret.
3. november 2016 kl. 13:44
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

AR-brillen Microsoft HoloLens kan blive fast inventar i ukrainske tanks.

Udstyret skal give tankførerne et langt bedre overblik over, hvad der foregår uden for de pansrede vægge, skriver VRScout.

Hjelmen - kaldet Circular Review System - produceres af ukrainske Limpid Armor og giver et 360-grader udsyn til omgivelserne - leveret af vidvinkel-kameraer uden på kampvognen.

Systemet kan vise information til tankføren som et AR-lag ovenpå videofeedet og kan desuden tracke potentielle mål og fremhæve data om fjendens position.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indtil videre er hjelmen udelukkende testet under kontrollerede forhold og har altså ikke set brug under egentlige krigsforhold. Men selskabet plan er at implementere hjelmen hurtigt i det ukrainske militær, og desuden udvikle lignende løsninger til fly- og dronepiloter.

Også andre lander har vist interesse i AR-brillen fra Microsoft. Ifølge Bloomberg købte Israel i august to Holo Lens-headsets, og landets militær eksperimenterer allerede med brillerne til træning af soldater.

»I bund og grund handler det om, at verden bevæger sig denne vej. Vi vil gerne forstå, hvordan vi udvikler til denne type enhed og undersøge, hvordan det påvirker os som militær,« forklarer den israelske major Rotem Bashi til Bloomberg.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
4. november 2016 kl. 11:24

https://da.wikipedia.org/wiki/Kampvogn

En hver der har været i forsvaret lærer dag 1 at det IKKE hedder en "Tank" men en kampvogn.

Det er generelt dovenskab i de danske medier, at de bruger "Tank" som betegnelse for en kampvogn.

3
4. november 2016 kl. 09:42

Fisketank? Olietank? Vandtank?

Hvis det er bælte drevet fartøj med påmonteret kanon, de mener så er det en KAMPVOGN.

1
3. november 2016 kl. 14:18

Tanken er baseret på T-80 og opgraderes med amerikanske teknologi - hvor meget "uvenner" kan de (USA og Rusland red.) så i virkeligheden være, som medierne nu en gang gerne vil have os til at tro.

2
3. november 2016 kl. 14:39

Nu findes soviet ikke mere og ukraine er et selvstændigt land , det ikke del af rusland og de har som så mange andre østblok stater deres egen produktion af våben. Vensten har jo været meget aktive omkring ukraine og deres nuværende ilegitime præsident, så det er vel ikke så underligt at vi levere dele til dem.