AU droppede fælles-afløser for kritisk it-løsning: På vej med solo-udbud til 150 millioner kroner

22. november 2022 kl. 12:00
Aarhus Universitet
Illustration: Lars Kruse/AU Foto.
Aarhus Universitet går enegang, når der skal findes nyt studieadministrationssystem til at erstatte den aldrende it-løsning, STADS. »Universiteterne er forskellige, og de har forskellige behov, og der vil vi hellere vælge noget, der passer præcis til os,« udtalte universitetsdirektøren tidligere.
Artiklen er ældre end 30 dage

Aarhus Universitet (AU) indbyder nu potentielle leverandører til en markedsdialog om det kommende SIS (Student Information System) til 150 millioner kroner, der skal erstatte den gamle studieadministrative løsning, STADS.

Det skriver Computerworld.

Læs også: Svenske myndigheder kæmper med cloud: Svært at finde lovlige løsninger

Udbudsmaterialet er ifølge AU klar til offentliggørelse, men man afventer godkendelse fra de relevante myndigheder, og i mellemtiden vil leverandørerne have mulighed for at »kommentere udbudsmaterialet og komme med forslag til forbedringer, før den formelle udbudsproces sættes i gang,« lyder det ifølge Computerworld fra universitetet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Dansk Erhverv kræver én minister med ansvar for digitaliseringen

AU har som landets eneste universitet valgt at stå udenfor et fælles projekt, der skal finde en afløser for STADS. 

Det fælles projekt blev til, efter Uddannelses- og Forskningsministeriet tidligere på året fralagde sig ansvaret for at finde afløseren og i stedet overlod det til Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

»Systemet bliver rygraden i vores studieadministration, og det skal tale sammen med mange andre systemer. Universiteterne er forskellige, og de har forskellige behov, og der vil vi hellere vælge noget, der passer præcis til os,« sagde universitetsdirektør ved AU Arnold Boon tidligere til V2's søstermedie DigiTech om årsagen til universitetets enegang.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger