AT&T-ansatte blev bestukket: Hjalp med at unlocke millioner af telefoner ulovligt

Flere ansatte har indrømmet, at de har modtaget penge for at unlocke telefoner ulovligt. Angiveligt ved blandt andet at installere malware på teleubyderens computere.

En gruppe ansatte fra det amerikanske teleselskab AT&T er blevet bestukket til ulovligt at unlocke over to millioner mobiltelefoner fra teleudbyderen, så de også kan bruges på andre telenetværk end AT&T.

Det skriver flere internationale medier, herunder Bleeping Computer og Ars Technica.

Det amerikanske justitsministerium har lagt sag an mod en person, der beskrives som sagens bagmand. Ifølge ministeriet har den 34-årige pakistaner, Muhammad Fahd, gennem fem år – fra 2012 til 2017 - betalt ansatte i televirksomhedens kundeservice-afdeling for at fjerne AT&Ts beskyttelse mod at lave netværks-unlocking.

I alt har medarbejderne modtaget over en million amerikanske dollars i bestikkelse for at udføre opgaverne, som blandt andet har krævet, at de skulle installere malware og benytte sig af uautoriserede enheder på televirksomhedens interne netværk. Flere ansatte har allerede indrømmet at have været indblandet i sagen.

Sagsanlæg

Muhammad Fahd har ifølge The Register været en del af en pakistansk gruppe, som har arbejdet systematisk med at lave ulovlige unlocks.

Udover at bede de ansatte i AT&T om at udlevere unlocking-koder, har gruppen angiveligt også fået udleveret de ansattes login-oplysninger til teleselskabets interne systemer. Herigennem har gruppen selv fået adgang til låsekoderne, som de hentede ud af systemerne ved at installere malware på computerne hos AT&T.

Da AT&T opdagede, hvad der foregik og fyrede de involverede medarbejdere, fandt gruppen andre metoder til at hive koder ud af systemerne, lyder det i anklageskriftet ifølge The Register.

Blandt andet mener anklagerne, at gruppen betalte for, at der blev installeret en trådløs router på televirksomhedens interne netværk, som gav dem en bagdør, hvor man herigennem igen kunne eksportere koderne til massevis af telefoner.

Fredag blev Muhammad Fahd udleveret til USA, hvor han nu afventer en retssag.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Lars Røssell

Jeg har en LG V20 mobil fra AT&T.

Den var unlocked, men alligevel fyldt med skodprogrammer fra AT&T. Tung, langsom og strømslugende. Aldrig mere en mobil fra det telefirma.

Hvem ved, måske var den unlocked ulovligt af de gode mennesker, men unlocking betyder IKKE at man kan afinstallere deres malware - .

Det kan selvfølgelig også være jeg bare var uheldig.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere