Et værktøj som ATP mener er 'rasende billigt' har indtil videre tjekket kvaliteten på halvdelen af koden hos den selvejende institution, som er Danmarks største pensions- og administrationsselskab.
Omkostningerne er 20.000-30.000 kroner om året, og det mener selskabet er godt givet ud.
»Der har helt klart været forbedringspotentiale i forhold til, om koden har været i en tilstand, hvor det kunne gives videre til andre og bygges videre på. Yderligere er der en helt anden udviklerkultur i form af brugen af open source- og tredjepartskode. Det har været en stor øjenåbner, hvor meget usupporteret tredjepartskode, vi har liggende i vores Java-kode. Og nogle af sårbarhederne udgør en ret så stor risiko,« siger Thomas Hartmann, der er sektionschef for teknologi og SAP i ATP's Koncern IT, til Computerworld.
Værktøjet giver en vurdering og benchmark af koden som god, middel eller skidt. Det giver også konkrete anbefalinger af, hvor koden kan forbedres. Værktøjet identificerer altså, hvor udviklerne skal sætte ind.
ATP's arbejde med kodekvalitet vil i fremtiden blive skrevet ind i virksomhedens it-kontrakter.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.