ATP dropper IBM og vælger KMD til it-drift

18. marts 2010 kl. 14:42
ATP har valgt at gå videre med KMD som foretrukken leverandør af mainframe-, server- og SAP-drift. Prisen lander mellem 80 og 100 millioner kroner om året.
Artiklen er ældre end 30 dage

KMD skal de næste fire år levere både mainframe-, server- og SAP-drift til ATP. Det står klart, efter at pensionsselskabet har meddelt de øvrige bydere, IBM og NNIT, at de ikke længere er med i opløbet om den attraktive ordre. NNIT har dog kun budt ind på SAP-delen af ordren.

»Vi har vurderet tilbuddene ud fra de parametre, vi satte op i udbuddet om leverancesikkerhed, pris, transition, grøn it og så videre, og KMD endte som en klar vinder,« siger ATP's it-direktør Per Rasmusen til Version2.

ATP forventer at underskrive kontrakten i slutningen af marts, og dermed ryger den eksisterende mainframe-leverandør, IBM, ud i kulden efter et årelangt samarbejde.

Der sker, selv om IBM havde den hjemmebanefordel, at 10 procent af den samlede tilbudvurdering gik på, hvordan byderen håndterede 'transition' - altså hvor godt et eventuelt skifte fra den eksisterende leverandør kunne håndteres. Men de 'gratis' 10 procent var ikke nok til at beholde IBM inde i varmen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Der var på ingen måde tale om et spurtopgør,« som Per Rasmussen formulerer det. Han tilføjer dog, at ATP stadig har et samarbejde med IBM på applikationssiden, hvor IBM blandt andet håndterer SAP og Edlund for virksomheden.

Afhængigt af, hvor mange optioner, ATP vælger at gøre brug af, lander den samlede pris mellem 80 og 100 millioner kroner om året for kombinationen af mainframe- og SAP-drift. Kontrakten løber som udgangspunkt i fire år, men kan forlænges med tre år yderligere.

ATP's nuværende mainframeplatform er baseret på z/OS og DB2, hvor MQ/CTG anvendes til kommunikation med det decentrale miljø og SAS til datawarehouse. Der er for maj måned 2009 (akkumuleret) anvendt kapacitet svarende til cirka 900 MIPS, cirka 9 terabyte DASD (inklusive spejl) og cirka 35 terabyte data (compressed) svarende til cirka 500 celler i tapekonfigurationen.

ATP ejer 15 procent af KMD, men dette forhold har ifølge Per Rasmussen ikke haft indflydelse på, hvem der endte med ordren.

»Nej, det har overhovedet ikke spillet ind. Vores stake i KMD er en investering, og den slags holder vi langt væk fra gennemgangen af tilbuddet,« siger Per Rasmussen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger