Barsel.dk uddeler 500 millioner kroner - koster 50 mio. at drive

ATP møder hård kritik for at bruge 50 millioner kroner om året på at fordele 500 millioner kroner i den centrale barselsfond Barsel.dk.

I Magisterbladet møder ATP hård kritik for at tage 50 millioner kroner for at administrere barselfonden Barsel.dk. Det svarer til ti procent af de 500 millioner, som fonden årligt fordeler mellem danske virksomheder.

Til sammenligning bruger ATP kun to procent i administration af Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring (AES), der i bidragsstørrelser er på størrelse med Barsel.dk.
Det har vakt kritik fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

»Det kan godt være, at det koster ekstra meget at etablere og administrere ordningen de første år. Men nu kører den på femte år, så det kan ikke passe, at den bliver ved med at være så markant højere i administrationsomkostninger end de andre ordninger, som ATP også administrerer,« siger Anne Mette Skousen, cheføkonom i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, til Magisterbladet.

Men ifølge ATP’s kundechef, Morten Højland, kan man slet ikke sammenligne Barsel.dk med de andre ordninger.

»Det er som at sammenligne prisen på et klaver og en klarinet. Begge leverer musik, men lyder forskelligt. Der er et helt forskelligt indhold, mængder og målgruppe i de to ordninger, så en sammenligning af administrationsomkostningerne i disse giver ingen mening,« siger Mogens Højland til Magisterbladet.

Han påpeger, at Barsel.dk stort set kører per automatik og derfor går en stor del af omkostningerne til it-understøttelse.

Ud af de 49 millioner kroner, som udgjorde administrationsomkostninger i 2011, blev 11 millioner brugt på at afskrive it-støttesystemerne, og omkring 23 millioner kroner er it-relaterede omkostninger. It-systemerne er nu fuldt afskrevet, og omkostningerne på de 11 millioner bortfalder derfor i 2012.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Lasse Lindgård

Jeg har lige modtaget en fin pjece med posten, som beskrev hvordan jeg skal forholde mig, hvis en af mine medarbejdere skal på barsel.

Den røg ud omgående - hvis jeg har brug for den information, regner jeg da med at jeg kan finde det på nettet. Jeg bliver lidt forarget, når mine penge går til den slags fuldstændigt forældede tankegang.

Det offentlige burde forbydes at sende papir ud. De kan starte med at forbyde papirbreve til virksomheder og så tage private personer med efterhånden.

  • 1
  • 0
Christian Have

Det offentlige er som udgangspunkt ved at skifte væk fra at sende papir ud. Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi fordrer netop brugen af DigitalPost(e-boks) og tilsvarende for virksomheder. Udfordringen er selvfølgelig at ikke alle er modne nok til at håndtere og anvende de digitale løsninger.

  • 1
  • 0
Jette Hartmann

Jeg er til dels enig med dig. Det offentlige forlanger at borgere og virksomheder er digitale - så bør de også være det selv. MEN.... Hvis kommunikationen skal foregå pr. mail er der lige et stort minus: Fok har det med at glemme at give besked om ny e-mail-adresse - og så i øvrigt brokke sig over ikke at få de beskeder de har "krav på"....
Alternativet er at der oprettes e-boks for virksomheder også, og at det er STEDET hvor man modtager div. oplsyninger fra det offentlige.

  • 2
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere