Atos, CSC og Systematic dyster om stort sygesikrings-udbud

Ni leverandører bejlede, men kun tre går videre. Atos, CSC Scandihealth og Systematic skal kæmpe om at vinde ordren på ny sygesikringsløsning til regioner og kommuner.

De fem regioner og 98 kommuner er gået sammen om at købe en helt ny sygesikringsløsning.

Og det står nu klart, at Atos It Solutions and Services, CSC Scandihealth og Systematic skal kæmpe om at vinde ordren, der skønnes at at koste et trecifret millionbeløb over en fireårig periode.

De tre leverandører er nu blevet prækvalificeret blandt et ansøgerfelt på ni deltagere:

»Vi er ganske godt tilfredse med ansøgerfeltet. De ni ansøgere havde alle potentiale. Derefter har vi så drøftet, hvilke tre leverandører, vi ønsker at arbejde videre med,« siger Else Hjortsø, direktør i Koncern Praksis i Region Hovedstaden, til Version2.

Hun er formand for styregruppen bag udbuddet, men ønsker ikke at gå i detaljer med, hvorfor netop Atos, CSC Scandihealth og Systematic er gået videre.

Mere standardisering

Det eksisterende sygesikringssystem, Notus, bruges af både kommuner og regioner og skal ifølge EU's regler sendes i udbud.

Regionerne er gået sammen om udbuddet med alle 98 kommuner via deres fælles it-selskab, Kombit, i håbet om at spare penge på driften. Den eksisterende løsning er i dag forholdsvis dyr i drift.

Det kommende system skal for eksempel kunne håndtere afregning af de cirka 13 milliarder kroner, danskerne hvert år bruger på besøg hos eksempelvis egen læge, psykologer eller fysioterapeuter.

De tre prækvalificerede leverandører har været oppe mod velkendte spillere fra den danske it-branche, som alle har været interesseret i at byde ind på den lukrative ordre.

Du kan se alle ni ansøgere her:

 • Atos IT Solutions and Service A/S med underleverandør (prækval.)
 • NNIT A/S
 • CGI Danmark A/S med underleverandører
 • Systematic A/S med underleverandører (prækval.)
 • Netcompany IT business consulting med underleverandører
 • CSC Scandichealth A/S (prækval.)
 • KMD A/S
 • Capgemini Danmark A/S med underleverandører
 • Steria A/S med underleverandør

De 215 millioner kroner er værdien som anslået i udbudsmaterialet, men er ikke en fast pris. Det ligger til gengæld fast, at driftsomkostningerne inklusiv afskrivning af den kommende løsning ikke må være højere end dem, man lige nu har med Notus-løsningen.

Else Hjortsø oplyser, at udbuddet indtil videre holder sig til tidsplanen.

Styregruppen går nu ind i en nærmere dialog med de tre leverandører. Vinderen ventes fundet i oktober 2013, og løsningen forventes i drift ved udgangen af 2014.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Jørgen L. Sørensen

Hvis man er kynisk er det vel en konklusion ud fra at der efterhånden har været mange offentlige it-projekter, som bliver væsentligt dyrere, og løber væsentligt længere tid end planlagt. En leverandørm der får foden inden for, har dermed en sikker indtægt mange år frem :-/

Dermed ikke taget stilling til om der er leverandøren eller det offentlige, der er skyld i de gentagne problemer.

Log ind eller Opret konto for at kommentere