Atom-editor vil være rigtigt kodeværktøj

Illustration:
Bedre koderedigering, søgning og diagnostik i IDE-opkomling.

Der er fuld fart på Githubs open source-kodeværktøj Atom for tiden.

For nylig fik programmet tekstbuffer skrevet i C++, og en opstramning i brugerfladen, med bedre hastighed til følge, samt bedre håndtering af kodefiler.

Læs også: Github sætter turbo på Atom-editor

Men ambitionerne stopper ikke der. Nu vil det slanke værktøj være et regulært udviklingsværktøj, eller IDE (integrated development environment).

I samarbejde med Facebook vil Github skabe Atom-IDE på grundlag af en række udvidelser til værktøjet, der til at starte med i høj grad bygger på plugins. Det skriver Github på sin blog.

Læs også: 3 gratis cross-platform kodeeditorer: Atom, Brackets og VSCode

Den første version vil indeholde kontekst-afhængig automatisk kodeskrivning, som er bedre end i dag. Blandt andre nyheder er projekt-navigation, såsom et 'outline-view' og hop-til-definition på variabler. Dertil kommer flere fejlmeddelelser, advarsler og kodeformattering.

Atom-IDE understøtter blandt andet C#, Java, JavaScript, PHP og TypeScript. Github og Facebook vil på den længere bane udvide værktøjet med flere sprog.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
Rene Nejsum

Atom er en fed editor, men inden jeg vil overveje at bruge Atom igen skal de få styr på strømforbruget i Electon/Chrome, i tidligere versioner var det absurd højt.

Jeg gav op da Atom brugte 10% CPU usage, bare for a blinke med cursoren...

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017