Ateas topchef stopper og tager halvt års pause

31. januar 2014 kl. 14:33
Ateas topchef stopper og tager halvt års pause
Illustration: Atea.
Claus Hougesen stopper som koncernchef efter 16 år i Atea. Afløseren bliver Steinar Sønsteby, der er rekrutteret internt.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

De 6.600 ansatte i Atea-koncernen får til februar ny øverste chef. Efter 16 år i spidsen for først Topnordic og efter fusioner og opkøb Atea, stopper Claus Hougesen som koncernchef. Det oplyser Atea i en pressemeddelelse.

Afgangen sker officielt den 5. februar, når Atea aflægger årsregnskab.

»Rejsen med Atea har været et fantastisk eventyr og en alletiders succes. Jeg føler, at jeg afleverer en virksomhed i topform, og jeg er utrolig stolt over den arbejdsplads, vi har skabt sammen med vores medarbejdere. Det har været de bedste år i min aktive karriere med masser af udfordringer. Nu vil jeg, efter 27 år i it-branchen, prøve at stå på helt egne ben,« udtaler Claus Hougesen.

Han vil det første halve år bare holde fri og bruge mere tid på familien og på sig selv, før han kaster sig over nye eventyr og starter noget nyt op. Måske sammen med Ateas bestyrelsesformand Ib Kunøe, som har været med hele vejen i de 16 år i Topnordic og Atea.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Steinar Sønsteby bliver ny koncernchef, når Claus Hougesen stopper. Han kommer fra en post som executive senior vice president for Atea, der i dag har kontorer i 82 byer og er tilstede i alle de skandinaviske lande og Baltikum.

##Ateas koncernchef Claus Hougesen takker af

###Efter 16 år i Atea-koncernen har koncernchef Claus Hougesen valgt at stoppe. Når årsregnskabet på onsdag den 5. februar er fremlagt i Oslo, slutter en epoke i Atea. Ny koncernchef bliver nordmanden Steinar Sønsteby, der i dag er Executive Senior Vice President i Atea ASA.

Koncernchef Claus Hougesen har valgt at fratræde som øverste chef for Atea-koncernen. Det sker efter regnskabsaflæggelsen i næste uge i Norge, hvor Atea er noteret på fondsbørsen i Oslo.
Claus Hougesen har sammen med bestyrelsesformand Ib Kunøe været arkitekten og drivkraften bag opbygning af Nordens største virksomhed inden for it-infrastruktur. Først som chef for danske Topnordic med 500 millioner DKK i omsætning tilbage i 1998 og, efter en række opkøb og fusioner, som koncernchef for Atea, der med 22 milliarder NOK i omsætning og 6.600 medarbejdere, er Nordens ubestridte markedsleder.

”Rejsen med Atea har været et fantastisk eventyr og en alletiders succes. Jeg føler, at jeg afleverer en virksomhed i topform, og jeg er utrolig stolt over den arbejdsplads, vi har skabt sammen med vores medarbejdere. Det har været de bedste år i min aktive karriere med masser af udfordringer. Nu vil jeg, efter 27 år i it-branchen, prøve at stå på helt egne ben,” siger Claus Hougesen, der fratræder som koncernchef onsdag den 5. februar, når årsregnskabet er aflagt i Oslo.
Ateas hovedaktionær og bestyrelsesformand, Ib Kunøe, håber, at det årelange og nære samarbejde – trods alt – fortsætter:

”Jeg vil gerne takke Claus Hougesen for den helt ekstraordinære indsats og energi, han har tilført Atea gennem de mange år. Atea fremstår i dag som en klar markedsleder i Norden og Baltikum inden for it-infrastruktur. Desuden har de sidste års indtjening lagt et solidt økonomisk fundament for videre vækst. Claus Hougesen og jeg har kørt et unikt parløb gennem 16 år, som jeg er meget taknemlig for – og det er meget tænkeligt, at vi måske fortsætter samarbejdet i en eller anden form i andet regi. Det håber jeg.”

###Norske Steinar Sønsteby – ny koncernchef

Mens Atea Danmark venter på udnævnelsen af ny administrerende direktør, er der sikret kontinuitet i hele koncernen ved den interne rekruttering af nordmanden Steinar Sønsteby, som ny koncernchef.

”Atea har en omsætning på over 22 mia. NOK, og i de senere år er der skabt fundament for en stærk fremtid. Steinar Sønsteby er den naturlige efterfølger til Claus Hougesen. Steinar har skabt meget flotte resultater og han har de kvalifikationer og den erfaring, der skal til for at fortsætte succesen,” siger bestyrelsesformand Ib Kunøe.

Claus Hougesen overlader trygt posten til Steinar Sønsteby, som har været i Atea-gruppen siden 1997. Snart skal Claus Hougesen også sige farvel til titlen som administrerende direktør i det danske Atea-selskab – det sker, så snart en ny er udpeget i nær fremtid.

###Tid til tanke
50-årige Claus Hougesen fortæller, at han ikke ved præcis hvad fremtiden skal bringe:

”Jeg har i min tid i Atea givet mit hjerteblod og Atea har fyldt meget i mit liv. Det næste halve år vil jeg bruge på at holde en arbejdspause, og jeg ved, at jeg har brug for at forbedre min form og nok skylder at lave mad til min kone og børn og finde ud af, hvad jeg så skal lave fremover. Jeg har haft tanker om at lave noget i eget regi, og Ib Kunøe og jeg har da også talt om at lave noget sammen. Når jeg vælger at fratræde min stilling som koncernchef i Atea, er det fordi, jeg synes, tiden er inde. Både for Atea og for mig. Det er et stærkt selskab, flotte tal og resultater, jeg afleverer. Topnordic er eventyret om den grimme ælling, der er blevet til en smuk Atea-svane.”

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger