Ateas politianmeldelse fører til suspendering af egen chef

Politianmeldelsen af 3A-it medfører også suspendering af én af Ateas egne chefer, som menes at være blandt de tre nye sigtede i sagen.

Det fyger med beskyldninger mellem de to konkurrerende it-virksomheder Atea og 3A-it, der begge er omdrejningspunkter i sagen om bestikkelse af it-medarbejdere i Region Sjælland. Gårsdagens politianmeldelse førte ikke alene til sigtelse af en tidligere Atea-medarbejder.

Nu skriver Computerworld, at også en nuværende mellemleder i Atea er blevet sendt hjem og er ifølge mediets oplysinger også blevet sigtet af politiet. Chefen for Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), Morten Niels Jakobsen, bekræfter ligeledes over for Computerworld, at man også har foretaget ransagning af ‘mindst en adresse’ i forlængelse af anmeldelsen.

Læs også: Atea politianmelder salgsdirektør og selskabet 3A-it

Dermed føjer politianmeldelsen i alt tre nye sigtelser til sagskomplekset, da den tidligere direktør i Atea samt selskabet 3A-it, ligeledes blev sigtet i forbindelse med gårsdagens begivenheder.

Læs også: Rapport: It-udstyr for 132 millioner i Region Sjælland er købt uden at komme i udbud

3A-it blev stiftet i januar i år af tidligere medarbejdere fra Atea. Kimen til de to virksomheders stridigheder blev for alvor lagt i forbindelse med et stort udbud i Region Sjælland, som det nystartede 3A-it vandt foran Atea.

Siden har bestikkelsessagens dækning i medierne i høj grad båret præg af, at de to virksomheder på skift har forsøgt at kaste mudder på den anden, alt imens SØIK foretager sin efterforskning, af sagens kerne: Nemlig hvorvidt offentligt ansatte i Regions Sjællands it-afdeling lod deres beslutning påvirke af bestikkelse.

Læs også: Bestikkelsessag: Lydfil belaster Atea-direktør

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Bent Jensen

Det var da godt at 3A-it vandt udbuddet, ellers have Ateas måske holdt tæt. Og det bare var kørt videre.

Men de bliver nok frifundet. Vi har jo ingen korruption i Danmark, og hvis denne sag holder vand, så rækker det måske helt op i den politiske ledelse. Så stopper sagen.

  • 4
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere