Ateas opskrift på glade medarbejdere: Drop lønstigninger og skær i kantinen

Medarbejderne i Atea får ingen lønstigning i år. Kantinen er ringere. Der er færre rejser. Alligevel stiger tilfredsheden i den årlige medarbejderundersøgelse.

Selvom krisen kradser, holder Ateas medarbejdere fanen højt. Den årlige medarbejdertilfredshedsundersøgelse i It-infrastrukturhuset viser nemlig en fremgang i forhold til sidste år.

»Vi har gennemført en lang række besparelser, der normalt kan have en negativ virkning. Med indspark og involvering fra medarbejderne har vi fx skåret ned på kørsel, rejser og kantine. Normalt ville dette slå hårdt igennem i medarbejdertilfredsheden ? men her er det omvendte sket; medarbejderne er samlet set blevet mere tilfredse, end de var sidste år. Derudover har vi undgået fyringsrunder,? udtaler administrerende direktør i Atea, Peter Trans, i en pressemeddelelse.

På baggrund af resultaterne fra sidste års medarbejdertilfredshedsundersøgelse har Atea målrettet styrket alle de 'gratis' indsatsområder og har i det forløbne år forbedret ledelsens synlighed og givet den interne kommunikation et løft, sådan at dialogen og videndelingen i virksomheden er blevet markant bedre.

»Vores 1.300 medarbejdere i Danmark er vores styrke, og det er konsekvent et fokusområde, at medarbejderne er tilfredse. Atea har hentet markedsandele og øget sit overskud ? og medarbejderne er mere tilfredse. Jeg kan derfor med sikkerhed sige, at Atea er kommet styrket gennem finanskrisen,« fortsætter Peter Trans.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Ole Wolf

Det er groft sagt kun, hvis lønnen bliver markant lav, at det lønnen rykker ved medarbejdertilfredsheden. Ansatte udpeger først lønnen som årsag til deres utilfredshed, når den er gal på en række andre områder i virksomheden. Tilfredshed afhænger netop af blandt andet de faktorer, som Atea i følge artiklen har satset på.

Jeg ville dog være bekymret for, om en virksomhed eventuelt begyndte at spekulere i den slags, for en sådan spekulation i forholdet til ansatte kunne være en af den slags ting, der gav anledning til utilfredshed.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere